Lifestyle

Primul credit bancar pentru servicii stomatologice: zilnic, aproape 100 de persoane interesate

Dana Coanca
Scris de Dana Coanca

Peste 1200 de români s-au arătat interesați de creditul stomatologic, obţinut exclusiv online, în doar două săptămâni de la lansare. Nici nu este de mirare, în condițiile în care, un român care ajunge într-un cabinet stomatologic cheltuie, în medie, 1.000 de lei. Valoarea este justificată de complexitatea lucrărilor necesare. Cel mai recent studiu realizat în clinicile ABC Eurodent, arată că 7 din 10 pacienţi au nevoie de servicii stomatologice laborioase şi, într-unul din zece cazuri, de restaurare dentară completă. În acest context, este lesne de înțeles că lipsa banilor este un motiv des invocat pentru amânarea vizitei la stomatolog, iar acest credit este văzut ca o variantă accesibilă pentru rezolvarea problemelor dentare.

Ce aduce nou aceasta optiune? Creditul poate fi accesat exclusiv online, iar în doar 2 ore primeşti aprobarea de la bancă. Intri pe shop-ul ABC Eurodent, singurul magazin online de servicii stomatologice din lume, configurezi coşul şi aplici. Limita este de 20.000 de lei.

„Procedura este simplă: fie că vine în clinică, unde primeşte tot suportul pentru identificarea necesităţilor, fie că doreşte să facă acest demers independent, pacientul selectează produsele şi obţine o estimare de cost, care merge ulterior către bancă. Noutatea vine din faptul că pacientul este scutit de drumurile până la sucursală și de obținerea actelor necesare pentru credit. Procedura se face online, iar răspunsul vine în două ore. Odată aprobat creditul, banca va vira rapid banii în contul clinicii. De aici, e şi mai simplu: faci programare şi costurile se scad din valoarea creditului” spune dr. Cristian Irimia, medic stomatolog cu competență în implantologie și acționar al clinicilor ABC Eurodent.

Condiţiile sunt asemănătoare celor de nevoi personale. Creditul bancar este folosit în exclusivitate în clinicile ABC Eurodent, fiind acordat pentru plata serviilor stomatologice efectuate în clinicile ABC Eurodent, şi se adresează doar persoanelor rezidente în România. Un pacient poate renunţa la Creditul bancar „Zâmbet cu buletinul” în termen de 14 zile de la acordarea acestuia. In aceasta situatie, banii virati sunt returnaţi în totalitate ăncii, pacientul neavând dreptul de a solicita returnarea banilor într-un alt cont sau cash. Dacă în această perioadă de 14 zile, pacientul accesează servicii stomatologice plătite prin creditul bancar „Zâmbet cu buletinul”, atunci banii respectivi nu se mai returnează. Condiţiile de eligibilitate şi cele care ţin de domeniul bancar se stabilesc împreună cu Libra Internet Bank.

Cele mai căutate proceduri stomatologice sunt cele protetice, adică montarea coroanelor și protezelor dentare, urmate de implantologie. Anul trecut, comparativ cu 2016, numărul românilor care au ajuns într-un cabinet stomatologic şi au plecat de acolo cu cel puţin un implant dentar a crescut cu aproape 10%. Studiul este realizat pe un eşantion de conjunctură şi cuprinde 2.700 de pacienţi, predominant din regiunea Bucureşti-Ilfov.

1 comentariu

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.