Lifestyle

Despre Disneyland asa cum este el

Stelian Muscalu


Disney a fost pentru mine un target din momentul in care s-a nascut primul copil. Cand a aparut si al doilea dorinta s-a inmultit cu 2. Mi-am dorit sa-i duc acolo, a fost ca un vis din copilarie pe care ma gandeam sa-l traiesc prin ochii copiilor mei. Nu vreau sa lungesc textul asta prea tare, cu metafore si alte dulcegarii asa cum am gasit pe la diversi/se influenceri inainte sa plec in parc. Ideile pe care le-am gasit au fost contradictorii. Sper, desi nu promit, ca acest text sa fie ceva mai clar si mai ancorat in realitate.

1.    Cazare

Aici ai cel putin 3 optiuni:

-cazare la Paris (aproximativ 600 de euro). Distanta din Paris la Disney se parcurge cu metroul si costa 5 euro de persoana. Cum noi am fost 4 persoane ne-ar fi costat 80 de euro in cele 2 zile de parc. La care se adauga biletele: 260 de euro pentru cele 2 zile in care am vizitat ambele parcuri.

-cazare in hotelurile partenere de langa parcul de distractie aproximativ 1500 de euro, bani in care, de aceasta data, sunt incluse si biletele. Cazarile acestea sunt pe o raza de cativa km, costul transportului cu autobuzul fiind de 2 euro de persoana.

-varianta 3 cazare lipit de parc sau chiar in parc. Aici costurile pleaca de la 2400 de euro unde nu mai pui la socoteala transportul, care oricum devine nesemnificativ.

Costurile pe care le-am insirat sunt pentru 2 zile de parc, implicit 2 nopti de cazare, pentru 4 persoane.

2.    Mancare

In interiorul parcului, profitand de faptul ca este puhoi de omenire si nu ai alternative, preturile sunt uriase iar calitatea execrabila. Sfat: mergeti cu pachetelul dupa voi – iesiti muuult mai ieftin, si cu siguranta mult mai gustos. Doar cateva exemple: hot dog 17 euro, clatite 7 euro, popcorn 10 euro

3.    Biletele

Am spus mai sus, biletele costa 65 de euro/persoana. In acesti bani te poti da in toate masinariile, poti intra la toate spectacolele. Numai ca pentru lucrul asta trebuie sa stai la coada. Sunt cozi care, in functie de momentul zilei, pot ajunge si la 2 ore de asteptare. Si asta ca sa te dai 3 minute intr-o masinuta, sau sa vezi un spectacol de 10 minute. Doar cu biletele, stand la cozile astea uriase nu reusesti sa acoperi toate “zdranganelele” parcului. Prin urmare exista varianta biletului fast track. Acesta costa intre 50 si 90 de euro de persoana, in functie de numarul de obiective acoperite, si-ti permite sa ocolesti coada si sa intri intotdeauna prin fata. Cum nu esti singurul care ai banii astia si pe banda fast exista cozi… insa muuult mai mici. Nu cred ca am stat niciodata mai mult de 10 minute. Cum totul este contra cronometru va recomand varianta fast.

4.    Copiii

Cand este bine sa mergeti la Disney. Asta-i intrebarea care m-a framantat pe mine cativa ani. Majoritatea punctelor de atractie au ca limita minima pentru participare 1m. Deci copiii sub 1m nu au acces la acele puncte. Apoi cele mai dure au o limita de 1.10 cm. Parerea mea e ca pana nu are copilul 1.10 nu are rost sa mergi la Disney. Apar frustrari si in dreptul copiilor dar si al parintilor.

5.    Banii

Aproape toate punctele astea de divertisment se termina intr-un magazin dedicat (Star Trek, Star Wars etc) prin urmare trebuie sa ai ochii-n patru pe portofel. Un tricou costa in medie 20 de euro, un hanorac 50 de euro, aproape orice jucarioara pleaca de la 10 euro. Totul este construit extrem de coimercial asa ca nu stii cand ti-au zburat banii din buzunare.

6.    Parcul

Este impartit in doua: parcul clasic cu toate “tiribombele” specifice si studiourile unde gasesti pe langa niste cladiri uriase care imita studiourile americane, inca o serie de “tiribombe” pentru care trebuie sa ai inima beton.

Cam asta inseamna foarte pe scurt Disney. Trebuie sa ai nervii tari si buzunarele pline. In rest este o experienta de trait, dar la care nu m-as mai intoarce.

1 comentariu

  • Noi locuim in zona Orlando, Florida unde Disney are patru parcuri. le-am vizitat pe toate de mai multe ori, mai ales ca rezidentii au reduceri destul de mari. Cu toate acestea croazierele cu vapoarele Disney sunt cu adevarat ca in basme. Nu exista aglomeratie iar serviciile sunt excelente, totul fiind inclus in pretul initial. Va recomand Disney Dream!

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.