Auto-moto Lifestyle

În vacanță prietenii se țin aproape

Stelian Muscalu

Indiferent că ne place sau nu, a mai trecut o vară. Dar comparativ cu 2020 în acest an am reușit să fug departe de litoralul din România. Poate că o să mă considerați snob, eu spun că sunt prea sărac/chibzuit ca să-mi permit să merg la Marea Neagră. Balanța cost/beneficiu este total dezechilibrată. Prin urmare am fugit în Grecia, pe insula românilor. Acolo chiar circula o glumă:

„-Care-i a doua cea mai vorbită limbă în Thasos?

– Greaca!… pentru că prima limbă este româna”

Glumă, glumă dar nu este departe de adevăr.

Fiind cu familie mare și prieteni mulți și pentru acest an am optat să plecăm cu un VAN de la Mercedes. Am tras cartea câștigătoare cu un Mercedes Benz Vito Tourer, cu o cutie de viteze 9G Tronic, 8+1 locuri. Practic, Vito este o mașină comercială de transport persoane, Mercedes-Benz oferind si alternativa Clasei V pentru transportul privat de persoane, care aduce imbunatatiri semnificative din punct de vedere al confortului. Despre Clasa V gasiti detalii aici

Nu am să ma lungesc prea mult cu un articol care să se piarda în detalii tehnice, pe astea le găsiți pe orice site de specialitate. Am să vă spun ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la această mașină, pentru că deși e Mercedes are și puncte slabe.

Așadar ce mi-a plăcut:

– Primul contact cu mașina îți scoate involuntar din plămâni acel wau. E o mașină frumoasă. Puține sunt VAN-urile despre care poți spun că sunt, pe lângă practice și frumoase. Ei, Mercedes a desenat un Vito frumos

– Al doilea lucru în momentul în care te urci la volan este atmnosfera interioară, care nu te duce cu gândul spre o „dubă”, ci mai repede spre un turism

– Mi-a plăcut cum se coduce. Deși nu este un VAN foarte lung, totuși este o mașină mare. Ca posesor de B, vă spun că de la volan am simțit-o exact ca pe un turism

– Sound-ul este absolut senzațional. Android-ul auto își face treaba excepțional. Așa că am avut și waze-ul pe display-ul principal al mașinii dar și muzica favorită pusă de „Dj-ul” grupului (mulțumim Ale)

– Consumul a fost în medie de 8%… ceva mai puțin decât consumă turismul meu

– Dar dedeparte cel mai important aspect al acestei mașini este că ține prietenii împreună. Să vedeți cum se cânta și cum se dansa, da ați citit bine, în mașina asta. Practic partea frumoasă este că vacanța începe nu când ajungi la destinație, ci din primul moment când te urci în ea.

Ce nu mi-a plăcut:

– Am sesizat ca este destul de slab antifonata. Astfel în Bulgaria pe un drum pavat, la o viteza de 70km/h se auze un zgomot neplăcut în habitaclu. Ce-i drept l-am contracarat dând muzica mai tare :-))))))))) (Trebuie să precizez că Vito poate beneficia de dotări opționale, cum ar fi mocheta in compartimentul pasageri, opțiunea pachetului acustic, care sunt dotări care aduc imbunătățiri considerabile la capitolul zgomot interior).

– Mașina pe care am condus-o eu nu avea camera de marşarier ceea ce este destul de neplăcut având în vedere că vizibilitatea în spate este destul de scăzută. Eu am parcat cu senzori de genul dăi, dăi, dăi… stop! :-)))))))). Da, pentru că nu avea nici senzori de parcare. Probabil că atât camera cât și senzorii se gaseau în opțiunile superioare ale acestei mașini.

Însă cu aceste două excepții mașina a fost formidabilă.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.