Business

…pentru ca-mi pasa de Romania

Stelian Muscalu

Ma simt dator sa dau niste explicatii. Am scris pe FB ca Orban Ludovic, premier al Romaniei in perioada de criza profunda, la ultima conferinta de la Palatul Victoria, a vorbit mult si nu a spus nimic. Si raman la aceeasi idee. Acest lucru este admisibil in momente de pace, cand politicienii de fapt asta fac. Vorbesc dar nu transmit nimic. Pentru ca nu pot.

In perioade de criza, ca cea pe care o traversam acum, nu mai avem nevoie de ciorbe reincalzite, gargara si politicianism. Avem nevoie de masuri concrete si de actiuni la timpul trecut : am dotat spitalele cu materiale de protectie… si nu “vom dota”, caci s-ar putea sa fie prea tarziu, am dat salarii compensatorii/somaj tehnic etc… si nu vom face si vom drege ca s-ar putea sa fie prea tarziu.

Asta vreau eu de la cei care gestioneaza o criza. Masuri concrete si nu gargara. Asta insemnand:

– Ce se intampla cu creditele celor care nu mai pot sa plateasca? (a iesit Citu azi sa ne spuna ca o sa fie o OUG de amanare cu 9 luni, dar vreau sa vad conditiile)

– Ce se intampla cu cei care sunt trimisi acasa dar nu si mai primesc salariile (cei care sunt concediati, pentru ca sunt si astfel de cazuri)

– Ce se inampla cu companiile obligate sa si inchida activitatea

– Unde se gaseste un ghid practic pentru depuneri de documente doveditoare pentru obtinerea “ajutoarelor de stat”

…si lista este foarte lunga. Eu ma limitez doar la aspectele economice. Paleta masurilor concrete vizeaza invatamantul, sistemul sanitar etc.

Pentru cei care m au acuzat ca sunt PSD ist. Imi place sa cred ca este o gluma. In primul rand sunt un om de dreapta. Dar nu sunt PNL ist, nu sunt USR ist, nu sunt PLUS ist. Sunt roman si-mi pasa de ceea ce se intampla in tara asta. Cu siguranta guvernul actual este, din punct de vedere profesional, peste ultimul guvern social democrat. Dar in astfel de momente asta nu este suficient. Avem nevoie de mai mult. De mult mai mult.

Asa ca va rog luati afirmatiile mele doar ca pe o dorinta de a trece cu bine peste perioada pandemica dar si ca o speranta ca dupa aceasta perioada Romania va fi, din nou, in picioare.

2 comentarii

  • In cazul creditelor solutia buna atat pentru clienti cat si pe tru banca este “perioada de gratie” atat pentru principal cat si pentru dobnda.
    Mai sunt si cardurile de credit pentru care trebuie sa faci rulaj obligatoriu. Ceea ce este iar o problema.

  • Sînt de acord cu dumneavoastră, pentru că vă urmăresc și emisiunile pe care le realizați. Sper că vor urma și cele solicitate de dumneavoastră. Este bine să vedem de unde au pornit cei care au oprit declinul României.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.