Business

Votul pentru Udrea mie mi-a dat speranţă

Stelian Muscalu
Mi s-a spus de foarte multe ori, mai în glumă mai în serios, că sunt autist fiindcă nu scriu nimic despre evenimentele, politice, la zi. Adevărul este că mă feresc să fac politică, am constat că este foarte nocivă. Au constatat asta inclusiv mulţi dintre politicienii care au ieşit încătuşaţi pe uşa DNA-ului. Tocmai de aceea nu despre politică o să vorbim ci despre strategii.
După votul de ieri din Parlament, care a împăcat şi capra parlamentarilor şi varza procurorilor, s-a vehiculat ideea că parlamentarii au fost încurcaţi de faptul că au primit 4 bile. Sincer să fiu nu i-am suspectat niciodată de prea multă inteligenţă dar să nu ştii să gestionezi cele 4 bile, două albe şi două negre … pentru mine este prea mult.
De fapt acolo a fost o strategie foarte bine pusă la punct în urma unei negocieri făcută în faţa unei naţiuni. Da, pentru moment România este scena unui troc politic, ţara noastră a devenit un talcioc al înţelegerilor între politicieni. 
 
Toată lumea este tentată să huiduie scena şi actorii neamului… ei bine eu sunt tentat să aplaud. Şi asta pentru că am văzut două lucruri de care nu-i credeam în stare pe parlamentarii noştri – capacitatea de negociere pe de o parte şi capacitatea de mobilizarede cealaltă parte.
 Lucru acesta îmi dă speranţa că la un moment dat aceşti politicieni, sau urmaşii lor, vor avea capacitatea să negociezecu finanţatorii internaţionali dar şi cu investitorii programe favorabile României pe de o parte, iar de celaltă parte am speranţa, că aceiaşi politicieni se vor putea mobilizala un moment dat şi pentru realizarea unui plan economic de dezvoltare pe termen lung, nu doar pentru salvarea unui coleg din „ghearele” justiţiei. Şi sper să se întâmple asta cât mai repede.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.