Tehnologie

Visa vrea o “felie” din pizza denumită – serviciul de plăți mobile!

Florin Popovici

Visa lansează platforma Visa Developers, cu care speră să contracareze serviciile de plăți mobile lansate de Alphabet (Google), Apple sau Samsung.

Surprinzător și poate destul de tîrziu, Visa, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de tranzacții bancare securizate cu cardul, a decis săptămîna aceasta să intre pe segmentul plaților efectuate cu ajutorul dispozitivelor mobile (fie ca e vorba de smartphohe, tableta, smartwatch).

Astfel, Visa anunța platforma Visa Developers, dedicata dezvoltatorilor de software din întreaga lumea, carora le va pune la dispoziție un catalog complet de API-uri REST (Visa Direct,Visa Token Serivce,Visa Checkout), ce pot fi descărcate de pe un portal special creat de companie, care oferă mostre de cod, documentație, și chiar și un mediu de tip sandbox, unde dezvoltatorii vor putea efectua teste.

De asemenea, dezvoltatorii vor avea acces la cele mai noi produse care ofera insight despre riscurile si securitatea datelor, precum ‘Mobile Location Confirmation’ sau ‘Consumer Transaction Controls’.

Prin aceasta mișcare Visa încearcă să recupereze terenul pierdut în fața companiilor din segmentul IT, care au lansat servicii de plăți mobile ca: Android Pay, Apple Pay sau Samsung Pay, servicii deja disponibile pe telefoanele mobile ale utilizatorilor din Statele Unite și limitat în cîteva țari din Europa și Asia.

Credeți că noua platformă Visa Developers va avea succesul scontat, dat fiind concurența deja aprigă pe acest segment între cei trei mari giganți IT?

Pe Florin îl mai găsiți și aici – gadget-talk.ro

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.