Auto-moto

Vine, vine primăvara, motocicletele apar în toată ţara

Stelian Muscalu

Startul îl dă Capitala, unde în week-end va avea loc primul marş moto al acestui nou sezon. Grupul moto BlackHelmets RC sunt organizatorii evenimentului. După o perioadă în care motocicliştii au dispărut din trafic, şoferii trebuie să se reobişnuiască cu ei. Încă există probleme mari, pentru că incidentele din trafic oricât de mici ar fi se pot lăsa cu urmări extrem de grave pentru iubitorii celor două roţi.

Probleme există de ambele părţi la început de sezon. Din păcate, nu toți motocicliştii „și-au intrat în mână”, deci este nevoie de mai multă indulgenţă în ceea ce-i preiveşte, pentru că în felul acesta se pot salva vieţi.

Evenimentele de acest gen sunt extrem de importante în condiţiile în care în România numărul celor care au ajuns să aibă carnet moto a ajuns la aproape jumătate de milion de oameni. Tocmai de aceea şi numărul de accidente este destul de mare. Aproape 1000 în fiecare an. În urma lor aproape 200 de oameni îşi pierd viaţa, conform datelor de la poliţia rutieră.

Aşa că cei de la BlackHelmets propun, până la recăpătarea reflexelor, solidarizarea şi participarea la primul marș moto din acest an, sâmbătă 26 martie. Întâlnirea va avea loc la ora 14 în parcarea de la Fântâna Miorița.

La ora 15:00 coloana se va pune în mişcare pe traseul Șoseaua București-Ploiești – Arcul de Triumf – Șos. Kiseleff – Piața Victoriei – Șos. Buzești – Splaiul Unirii până în parcarea supraterana din dreptul Operei Naționale.

Ca la fiecare paradă care se respectă, după încheierea ei, participanţii sunt aşteptaţi în „Black Helmets Rock House”, fără motoare, pentru că se va bea multă bere şi pentru că va urma o noapte albă pe muzică rock.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.