Tehnologie

Viitorul azi – realitatea virtuală

Stelian Muscalu

Realitatea virtuală pare să fie numitorul comun al evenimentului tehnologic de la Barcelona. După Samsung şi LG a sosit rândul celor de la Epson.

Ei au prezentat la Mobile World Congress cea de-a treia generație a ochelarilor inteligenți Moverio pentru realitate augmentată. Noul model, Moverio BT-300, încorporează tehnologia de ultimă generație pentru ecrane digitale OLED pe bază de silicon. Noua tehnologie are avantajul unui produs mult mai uşor. Practic aceşti ochelari cântăresc doar 30% din greutatea produselor similare ale altor mărci, stabilind un nou standard de greutate pentru ochelarii inteligenți de realitate augmentată.

Noul produs încearcă să se diferenţieze de celelalte produse prin implementarea de aplicații destinate atât segmentului consumer, cât și zonei de business. La capitolul caracteristici tehnice Moverio BT-300 – încorporează un procesor Intel Atom cu patru nuclee, rulează sistemul de operare Android 5.1 și are o durată de funcționare de până la șase ore. Toate aceste lucruri îi permit să randeze un volum semnificativ de conținut 3D.  

Fiecare decizie în ceea ce privește designul noului model are în spate scenarii care țin cont de felul în care va fi utilizat dispozitivul. Mai mult, tehnologia Si-OLED deschide o nouă perspectivă referitoare la dezvoltarea ochelarilor inteligenți. Cu ajutorul tehnologiei OLED se profită de pe urma diminuării consumului de energie, de greutate, a îmbunătățirii timpului de răspuns, al rezoluției HD, al luminozității crescute și al contrastului ridicat. În plus, prin faptul că a fost ales siliconul în locul sticlei, s-a reușit realizarea un display cu o densitate mai mare a pixelilor.

 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.