Auto-moto

VIDEO: Cele mai bune drumuri pentru șofat din Europa

Stelian Muscalu

Renumitul jurnalist auto Steve Sutcliffe a mers în România, Marea Britanie, Franța, Germania și Spania pentru a realiza acest video cu modelele gamei Ford Performance incluzând Ford Mustang GT, Focus RS și Fiesta ST.Rutele sunt clasificate în funcție de factorul „senzație”, suprafața drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj, și nu în ultimul rând mâncarea și băutura specifice la nivel local; echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri în 12 luni pentru a identifica aceste trasee care îți taie respirația.

  • ROMÂNIA, Șoseaua Transfăgărășan: A fost construită de Nicolae Ceausescu, pentru ca populația să se poată refugia imediat în munți în cazul unei invazii a URSS. Trece chiar pe lângă castelul lui Vlad Țepeș – sursa reală de inspirație pentru contele Dracula.

Sutcliffe declară: “Dacă ești cu adevărat pasionat de condus, Transfăgărășanul este realmente genul de loc din lista cu dorințe si trebuie vizitat.”

  • Marea Britanie, North Yorkshire, Blakey Ridge: Urmărește în general traseul unei vechi linii feroviare către liniștitele mine de minereuri de fier de acum din mlaștini. Din fericire, a fost filmat chiar înainte de începerea unei uriașe furtuni de zăpadă.

Sutcliffe declară: Felul în care șerpuiește printre mlaștini, formând creste oarbe și curbe rapide, dar foarte înguste de-a lungul întregului traseu este complet fascinant.”

  • SPANIA, Catolonia, C462: Ducând către un dig, drumul a fost construit pentru o centrală electrică planificată, dar care nu a mai apărut. Literalmente un drum către nicăieri.

Sutcliffe declară: E aproape tot ceea ar putea oferi vreodată un drum și are trei secțiuni diferite. Una care e rapidă și fluidă, alta care constă în mare parte din tuneluri și a treia secțiune care e mai îngustă și mult mai șerpuită (întortocheată) .”

  • FRANȚA, Alpi, D526 și D926: Una dintre cele mai dificile etape ale Turului Franței din 2015 și o provocare similară pentru o mașină.

Sutcliffe declară: Dintre toate drumurile pe care am mers cred că acesta este preferatul meu. A fost/este cu adevărat impresionant să conduci pe el, da, dar e pur și simplu uimitor și doar să privești, să fii acolo.”

  • GERMANIA, Șoseaua din Pădurea Neagră, B500: Puțin peste 40 de kilometri prin Pădurea Neagră, cu drumuri mai mici, la fel de dificile, care se ramifică din ea. În timpul filmării a plouat continuu timp de patru zile.

Sutcliffe declară: Bicicliștii se îngrămădesc pe B500 în lunile de vară și cine i-ar putea învinui când recompensele sunt atât de mari ?”

  • MALLORCA, MA10 Drumul muntelui”: Originile române și o mănăstire îndepărtată care a fost construită în partea de sus a drumului pentru a fi într-adevăr dificil de ajuns la ea.

Sutcliffe declară: Drumul în sine e o adevărată încântare pe care sa conduci , în spirală de-a lungul extremității nordice a insulei, mergând prin tuneluri și de-a lungul lacurilor, peste poduri de piatră în construcție.”

 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.