Auto-moto

Un Talisman de la Renault

Stelian Muscalu

De astăzi doritorii îşi pot cumpăra un Talisman, un Renault Talisman. Francezii au anunţat lansarea modelului pe piaţa din România. Este vorba despre o maşină care a obținut cinci stele la testele EuroNCAP

Nu am văzut-o în realitate şi nu am testat-o. Poza îmi arată însă un design extrem de interesant. Linii robuste, dar elegante, ce emană o personalitate puternică. Talisman este cumva o maşină cu linii extrem de moderne dar în care se vede totuşi ADN-ul Renault.

Din ceea ce comunică francezii, interiorul maşinii este unul spaţios, iar portbagajul oferă un volum impresionant de 608 dm3. Ce-mi place mie foarte mult este că scaunele din faţă sunt încălzite şi au funcția de masaj şi ventilație.

Dacă este să arunc o privire spre fişa tehnică, deşi nu-mi prea stă în fire, văd că Renault Talisman asociază sistemul 4Control cu amortizoarele reglabile electronic. În traducere liberă maşina este şi agilă dar şi foarte stabilă pe orice tip de traseu.

La partea de gadget-uri, fiindcă acest aspect devine nelipsit de la orice model Renault, Talisman propune tableta multimedia conectată Renault R-Link 2 de 7 inch (format landscape) sau de 8,7 inch (format portrait). R-Link 2 controlează pe lângă funcțiile clasice de navigație, audio și climatizare și pe cele de asistență la condus. Secvențele de întâmpinare sunt acum configurabile, permițând alegerea celor mai utilizate funcții și personalizarea interfeței.

În maşină poţi face o minidiscotecă întrucât vine echipată cu un sistem de sonorizare Surround BOSE® (cu douăsprezece boxe). Tehnologia Centerpoint® convertește semnalul surselor stereo în semnal multicanal pentru a oferi un sunet Surround

Acum nu vă gândiţi că o să găsiţi tot cei mai bun în modelul de bază. Niciun producător nu face asta… încă. Sunt evident mai multe niveluri de echipare care pleacă de la puţin peste 18.000 de euro şi ajung la varianta full aproape de 30.000 de euro, evident fără tva.

 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.