Politic

Un popor care nu-și uită valorile, mai merită o șansă

Ministrul Afacerilor Externe a semnat azi protocolul de colaborare cu Asociația Ambasador Mihnea Constantinescu, alături de Asociația Emblematic România. În baza acestui document s-au pus bazele unei colaborari pe termen lung ce are ca scop documentărea, redactarea și publicarea unei trilogii tematice ” Ambasador Mihnea Constantinescu”.

Semnarea protocolui chiar astăzi are o însemnătate deosebită deoarece se împlinesc doi ani de la trecerea în neființă a Ambasadorului Mihnea Constantinescu.

Dacă acum un an, la lansarea Asociației Ambasador Mihnea Constantinescu afirmam că ” Mihnea trebuie să aparțină tuturor, că el trebuie povestit și împărtășit mai departe (…) și aminteam atunci faptul că împreună cu cei care l-au prețuit, iubit, admirat, interacționat, putem să îl reconstituim pe acel Mihnea care și-a iubit cu pasiune munca și și-a dăruit cu generozitate mintea și inima oricui avea nevoie de el”, astăzi la cea de-a doua comemorare a ambasadorului Mihnea Constantinescu, putem afirma ceea ce am gândit și până acum: că Mihnea Constantinescu a scris în timpul vieții lui, alături de mulți alții, istorie pentru România.

Și, cum istoria este martorul care confirmă trecerea timpului și oferă călăuzire în viața de zi cu zi, considerăm că a venit momentul să îl înscriem pe Mihnea Constantinescu printre figurile emblematice ale istoriei României, urmând ca aceste cărți – mărturie, să devină documente pentru cei care vor să îl urmeze și să îi ducă mai departe activitatea.” spune Cora Stăvărescu, nepoata ambasadorului Mihnea Constantinescu

„Mihnea, prin activitatea sa în cei peste douăzeci de ani de carieră marcată de înalt profesionalism, de patriotism, de devotament și de o extraordinară colegialitate, a fost implicat în aproape toate marile dosare de politică externă și a adus, astfel, rezultate esențiale pentru România.

Îi datorăm nespus pentru activitatea sa în slujba intereselor României, inclusiv din perspectiva direcției pe care țara noastră o are astăzi, alături de partenerii din UE, NATO și SUA, precum și în alte foruri multilaterale în care a reușit, cu discreția și profesionalismul care îi stăteau în fire, să promoveze eficient interesele naționale. Drumul pe care România este astăzi în mediul internațional poartă, fără niciun dubiu, amprenta lui Mihnea.

Demersul promovat astăzi este atât un moment de reflecție asupra moștenirii sale profesionale, cât și asupra viziunii, moralității și valorilor sale.

De altfel, vreau să vă menționez că, alături de amintirea și profunda recunoștință pe care i le păstrăm lui Mihnea, memoria sa este dusă mai departe și prin standardul de excelență profesională pe care l-a promovat în rândul tinerei generații de diplomați. Astfel, Mihnea este și rămâne un reper al Ministerului Afacerilor Externe”, a spus în cadrul ceremoniei, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Considerăm astfel, că ne-au plecat pe diferite drumuri prea multe valori care au iubit România, încât noi, cei rămași să nu folosim exemplul lor și să nu îi descoperim, învățînd să ducem mai departe de unde ei s-au oprit.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.