Auto-moto

Un nou model de la Volkswagen – Arteon

Stelian Muscalu

După scandalul noxelor, nemţii de la Volkswagen, se pregătesc să scoată o maşină complet nouă. Este vorba despre Arteon, o limuzină premium care, spun nemţii, îmbină designul avangardist cu manevrabilitatea dinamică. Din singura imagine pe care o am la dispoziţie pare o variantă îmbunătăţită a Pasatului CC. Deci o să vedem o bătălie în segmentul premium, pentru că acest model este poziţionat peste Passat.

Vorbim de o maşină cu 4 uşi care vine cu un design progresist. În faţă maşinii o să avem o surpriză, acolo unde farurile se vor contopi cu emblema Volkswagen, nemţii fiind  pionieri în această zonă de design. Dacă tot suntem la capitolul design, la noua limuzină lamelele grilei radiatorului se vor extinde până în farurile tridimensionale, iar elementele desenate de LED-uri vor da maşinii o personalitate aparte. Cred că o să avem o maşină SF. 

E clar că maşina o să impresioneze prin design. Dar producătorul vorbeşte şi de utilităţii practice. Deşi geamurile fără rame de la uşi sunt elemente de stil caracteristice unui grand-tourismo, hayonul are balamalele pe latura superioară şi o deschidere foarte mare, care oferă acces optim la un portbagaj care se anunţă imens. Tobias Sühlmann, designer auto pentru exterior, spune că Arteon trezeşte interesul încă de la prima vedere, datorită designului său expresiv, dar surprinde totodată cu caracteristicile sale practice – o combinaţie unică

O să vedem maşina în realitate peste vreo 3 luni la salonul auto de la Geneva.

Denumirea – Arteon (accentul se pune pe prima silabă) este formată din două componente: „Art“ (engl. artă) descrie liniile armonioase şi emoţionale ale limuzinei. Sufixul „eon” o marchează ca fiind un model premium, provenind de la denumirea modelului.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.