Între timp am primit un telefon de la comunicatorul companiei, căreia îi şi mulţumesc pentru acest gest, care m-a lămurit cumva că situaţia este puţin diferită faţă de ce lasă comunicatul să se întrevadă. În primul rând este vorba despre o iniţiativă a Ministerului Culturii şi nu a companiei, hai să-i spunem de transport. Ceea ce schimbă puţin lucrurile. Apoi plata se va face cota parte din toate comenzile care au ca destinaţie strada Doamnei, care până la urmă este în Centrul Vechi, adică o adresă destul de solicitată.
Prin urmare îmi retrag cartonaşul roşu şi aştept cu nerăbdare să aflu suma pe care UBER a donat-o în final pentru cuminţenia pământului.
Mai jos las textul intact ca să nu se creadă că încerc să ascund ceva sau că între timp s-au întâmplat cine ştie ce matrapaslâcuri financiare ;-). Pentru viitor aşteptăm comunicate mai explicite.
Aşa nu-mi place când văd companii care încearcă doar să profite de anumite conjucturi. Şi o fac într-un mod brutal, fără perdea, fără să ascundă acest lucru. Vor să-şi facă imagine fără să plătească nimic. Este de această dată şi cazul UBER. O companie care personal îmi place, mai ales prin noutatea adusă în piaţă. Însă de această dată sunt tentat să le arăt cartonaşul roşu.
Au încercat o mişcare de marketing şi PR cu rezultate certe pentru imaginea companiei, dar sunt ferm convins cu zero rezultate pentru campania de strângere de fonduri pentru Cuminţenia Pământului.
Ce spune compania – „până pe 16 septembrie, Uber invită utilizatorii aplicației din București să viziteze statuia “Cumințenia Pământului” și să contribuie astfel la campania de strângere de fonduri “Brâncuși e al meu”. Campania are ca scop strângerea sumei de șase milioane de euro pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși. Timp de o lună, Uber va dona echivalentul a 50% din valoarea fiecărei curse făcute de utilizatorii care merg să admire statuia, aflată la Muzeul BNR.”
Deci este vorba doar despre cursele care merg spre muzeu.
„Mecanismul este unul simplu:
- programează o vizita la Muzeul BNR până vineri, 16 septembrie. “Cumințenia Pamântului” poate fi vizitată de luni până vineri, între 10:00 și 18:00, cu programare prealabilă. Află mai multe despre condițiile de vizitare;
- Comandă o mașină în aplicația Uber și introdu ca destinație Muzeul BNR;
- echivalentul a 50% din valoarea fiecărei curse va ajunge în conturile Ministerului Culturii, pentru campania “Brâncuși e al meu”.
Acum să ne gândim câţi dintre bucureşteni stau ei aşa frumos acasă şi la un moment dat pun mâna pe telefon, comandă o maşină… ca să meargă la muzeu. Pe bune?!
Eu cred de fapt că de această dată băieţii ăştia chiar s-au uitat în istoricul curselor şi au văzut ei că nicio maşină nu a mers la Muzeul BNR. Prin urmare au luat decizia să doneze 50% din nimic.
Dacă erau călăuziţi de bune intenţii aş fi aşteptat o donaţie mai mică, poate de 5%, dar din totalul încasărilor companiei în Bucureşti. Şi atunci spuneam clar… jos pălaria Uber.
Conform legii, în România, transportul public de persoane ( inclusiv taximetria) se efectuează de transportatori licențiați, licențele de traseu și de execuție fiind eliberate cu respectarea prevederilor legale de către autoritățile competente în domeniu. Îmi pare rău pentru limba de lemn, dar Uber este Ilegal.
Și care e legătura cu articolul?
Cumplit-sa donezi pentru a cumpara ceva ce iti apartine…