Tehnologie

Telefoane ieftine pentru jocuri puternice

Florin Popovici

Imagination Technologies, compania din spatele acceleratorului grafic mobil care echipeaza iPhone-ul, a anunțat lansarea chip-urilor PowerVR 8XE, serie ce va îmbunătăți considerabil performanțele smartphone-urilor accesibile ca preț în maxim un an de zile.

Hardware-ul este proiectat pentru a fi compatibil cu noul API Vulkan, despre care a vorbit și Samsung în cadrul lansării telefoanelor Galaxy S7 si S7 Edge.

Noile acceleratoare grafice mobile promit rularea jocurilor mai pretențioase din punct de vedere al procesarii graficii 3D, cum sunt Asphalt 8, Modern Combat 5, Implosion, Grand Theft Auto, Dead Trigger 2 sau Real Racing 3 fara pic de lag, sau cel puțin aceasta este promisiunea făcută de către cei de la Imagination Technologies.

Aceste chip-uri devin tot mai mici în dimensiuni și tot mai puternice și mai performante grafic,iar costurile de producție devin mai mici, conform Imagination Technologies, care a mai adăugat că poate realiza la această ora chip-uri grafice mult mai performante la acelasi preț cu cel actual, dar care consumă mai putina energie.

Acceleratoarele grafice mobile din noua serie PowerVR 8XE, vor fi integrate în noile generații de telefoane ieftine, în set-top box-uri (mini pc-uri) și în autovehiculele smart.

MediaTek este una din primele companii producătoare de procesoare mobile care va adopta aceste GPU-uri dezvoltate de Imagination Technologies, iar ținând cont ca piața este inundată de telefoane ieftine venite din China cu performanțe slabe grafic, comercializarea unui astfel de telefon ce are integrat un chip grafic capabil ca PowerVR 8XE, va reprezenta cu siguranță un avantaj în fața concurenței pentru companiile producatoare de telefoane care vor decide sa le adopte în următoarele 6 pînă la 12 luni .

Voi cum vedeți aceasta veste?

Pe Florin îl găsiţi şi aici –gadget-talk

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.