Politic

Tăriceanu şi ciracii lui fug de alegerile parlamentare ca ăl’ negru de tămaie

Stelian Muscalu

Îl ştiți pe Călin Popescu Tariceanu? Vă intreb pentru că uitandu-mă la rezultatul obținut la scrutinul de la locale, Tăriceanu chiar este un anonim. Pare că nu l-au votat nici măcar fostele neveste. Pînă la urmă asta I se intamplă oricărui panglicar politic. Nu se pune problema dacă ci când.

Dar să revenim la domnul Tăriceanu. După ce a văzut că este un nimeni în politica românească propune să mute alegerile parlamentare în primăvara anului viitor. Pe principiu să mai mănânce și el o pâine caldă de la statul român până dă căldura. Că în cazul alegerilor parlamentare propuse de guvern în decembrie rămâne șomer, ii dispare și notorietatea și rămâne naibii fără admiratoare. Si așa nu-l mai bagă nimeni în seamă… la vot.

Deși lucrurile sunt clare, omul înca are dileme, nu e convins că este cvasi neinteresant pentru electoratul român.

Se pare că se conturează ca ALDE să nu fi reuşit să atingă pragul electoral de 5% la Bucureşti şi în celelalte sectoare. Aceste rezultate reprezintă un motiv de dezamăgire profundă, este o decepţie pe care cred că o împărtăşesc împreună cu colegii mei, candidaţii de la cele şase sectoare ale Bucureştiului. Sigur că eu sunt mai vechi în politică şi sunt obişnuit şi cu momentele mai bune, şi cu momentele mai puţin bune. De aceea, vă mărturisesc că mă gândesc în momentul de faţă la colegii mei care sunt mai tineri, mai puţin experimentaţi şi care trăiesc un astfel de moment dificil, un moment de decepţie, un moment în care se aşteptau la mai mult şi văd că rezultatul este cu totul şi cu totul nesatisfăcător”, a adăugat el.

Vă reamintesc că Tăriceanu a obținut doar 1,6% din voturi la alegerile locale, în timp ce ALDE a obţinut 2,2% din voturi pentru Consiliul General.

CCR, Curtea aservită social democraților, le-a dat unor indivizi ca Tăriceanu pâinea și cuțitul. Adică parlamentarii sunt aceia care vor decide data alegerilor. Cum majoritatea (PSD-ALDE-PRO Romania) sunt praf în procente, aceste partide vor împinge alegerile cât mai mult posibil.

Partea proasta este ca toată aceasta incertitudine nu face decat sa aducă deservicii Romaniei pe toate planurile, inclusiv economic. Dar pe ei oricum nu-i interesează nimic altceva în afara propriului scaun.


Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.