Lifestyle

VIDEO: Talk about food – Reţeta cozonac de Paşte

Stelian Muscalu

Reţeta pentru 2 cozonaci:

1 kg făină

1/2 l lapte

250 gr zahăr
50 g drojdie

100 g ulei

100 g unt topit

5 gălbenuşuri

1 linguriţă sare

arome după gust, cacao, nucă sau rahat

Mod de preparare

Se pregăteşte maiaua din drojdie, 2 linguriţe de lapte şi făină. Se lasă la dospit 1 oră. Se amestecă maiaua cu cele 5 gălbenuşuri, adăugându-se celelalte ingrediente puţin câte puţin.

Se frământă incontinu şi se loveşte coca de masa pe care se frământă pentru a scoate aerul. Se omogenizează celelalte ingrediente şi se adaugă umplutura pentru care s-a optat, se toarnă în forme şi se bagă în cuptor 50-60 de minute.

 

Adaugați un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.