Auto-moto

Știați că puteți să plătiți amenzile rutiere de pe telefon?

Stelian Muscalu

Poate sunt eu ceva mai depășit de noutățile soft din ultima perioadă, cea ce nici nu este greu dacă ținem cont că zilnic sunt lansate peste 2000 de aplicații la nivel mondial. Dar acum o să vorbim strict despre România și culmea despre o aplicație care este chiar utilă. Fac precizarea asta fiindcă au apărut tot felul de softulețe fără niciun fel de utilitate, ceea ce este interesant e că au mai primit și finanțare.
Revennd la aplicația noastră, este vorba despre serviciul Plătește amendadin cadrul aplicației de mobil Auto.ro A apărut de ceva timp, are chiar un an. Dar eu acum am aflat de el și m-am gândit să împărțim această informație. Bun, cum funcționează?
Procesul de plată a amenzii auto din aplicația de mobil este relativ simplu șoferii completează datele procesului verbal, aleg domiciliul fiscal, achită prin card bancar și primesc confirmarea, respectiv dovada plății prin e-mail. Gata cu drumurile la CEC și imprimantele matriceale de acolo :-). Serviciul de plată a amenzii auto este furnizat de Libra Internet Bank în parteneriat cu aplicaţia Auto.ro.
Tehnologia ne dă posibilitatea să accedem la servicii de plată mai avansate, care să răspundă adecvat stilului de viață tot mai alert și dinamic al utilizatorilor. Sistemul de plată a amenzii cu telefonul mobil s-a dovedit a fi foarte apreciat de utilizatori pentru utilitatea pe care o oferă. Vom continua sa lansăm şi alte servicii utile de plăţi în domeniul auto, ca o continuare logică a suitei de plăţi deja existente: Taxa de pod, Rovinietă, RCA, Parcare”, ne-a declarat Sergiu Gamureac, Director Executiv Auto.ro.
La un an de la lansarea serviciului „Plateşte amenda” în cadrul aplicaţiei de mobil Auto.ro, s-au înregistrat peste 20,000 de plăţi ale amenzii de circulaţie prin card bancar direct din telefon.
97% dintre şoferii amendaţi au achitat jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, fiindu-le mai ușor să se încadreaze în termenul de 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenției, deoarece au avut posibilitatea să o plătească la orice oră şi de oriunde, inclusiv în weekend şi în afara programului de lucru.
Valoarea maximă a amenzilor de circulaţie auto plătite a fost de 1,050 de lei, achitate la jumătate în termenul de 2 zile lucrătoare. Aplicatia Auto.ro a ajuns la 450,000 de instalări din Google Play, respectiv App Store.

2 comentarii

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.