Lifestyle

Ştiai că…

. dacă ai primi un leu pentru fiecare pas pe care-l faci… într-un an ai avea 2.500.000 lei ?? Milionarule!!!

….atunci când scrii foloseşti pentru asta mai mult de 50 de oase…ale mâinii?!

….oasele care se rup cel mai frecvent sunt cele două ale braţului – radiusul şi ulna?!

….avem un os liber? Unul care “pluteşte” legat doar de ţesut moale, fără nici un contact cu alt os. Este vorba de osul hioid şi se află în partea anterioară a gâtului.

….oasele, în afară de faptul că te susţin şi-ţi cară sacoşele de la piaţă, îţi “donează” şi o mare parte din sânge – pentru microbiste fiind, îţi fac globule albe şi roşii…alb-roşii!!

… de fund se leaga cel mai lung şi mai puternic os pe care-l ai (atât de puternic că-i poţi omorî capra vecinului dacă-l arunci după ea!) şi care se termină la genunchi.

… ligamentele sunt benzi de elastic care au ca job să păstreze contactul dintre doua sau mai multe oase…şi dacă elasticul e de calitate slabă faci o entorsă cât ai clipi!!

… fizioterapia e cea care te ajută să-ţi ajuţi ligamentele să-şi facă treaba şi să ajute articulaţiile protejandu-le de entorse?

… oasele care au un capăt “ca o bilă” permit cea mai mare amplitudine articulară şi pe cele mai multe direcţii în articulaţia pe care o formează – humerusul la umăr şi femurul la şold ?

…daca asculţi muzică în timp ce faci exerciţii, îţi creşti şansele să arăţi mai bine cu 15% (şi performanţa sportivă!!)

…mişcarea şi exerciţiul fizic te fac mai deştept?! Chiar dacă tu crezi că aşa ceva nu mai este posibil, să ştii că exerciţiile cardio te ajută să-ţi creşti numărul de celule din creier, mai ales a celulelor responsabile de învăţat şi memorie!…şi totuşi s-ar putea să nu fie suficient ! 😉

…. un kilogram de muşchi arde de 3 ori mai multe calorii decât un kilogram de grăsime? Adică dacă ai mulţi muşchi…poţi să mănânci ciocolată …multa!!!

…dacă începi să faci mişcare riscul să iei un virus, bacterie…sau alt gândac este de 2,5 ori mai mic. Deci “gândacilor” le place să leneveşti! Serveşte-i!!!

…dacă tragi de fiare…sau doar jogging cu elan, vei secreta suficiente endorfine (autostimulente!!) care te vor face mult mai activ şi cu mai mult chef de făcut bani pentru vacanţă în Caraibe?!

….principalele metode să scapi de insomnii sunt mişcarea şi exerciţiul cardio? Dacă nu poţi dormi impune-ţi 100 de flotări …cu bătaie! Promit că după primele 20 cazi lat şi adormi!

Pe Ana Maria Florescu o găsiţi şi aici – fiziolife.ro

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.