Auto-moto

Soluții pentru revenirea la normalitate

Stelian Muscalu

Probabil o singură privire atentă asupra orașului ar putea aduce soluții adaptate fiecărei nevoi. Astăzi vreau să discutăm despre trafic. Și mă opresc asupra unui mesaj trimis de un cititor al blogului www.stelianmuscalu.ro. Fac asta în ideea în care autoritățile locale ar putea să ia măsurile necesere pentru revenirea la normalitate. Iată mesajul:

“Este vorba despre linia de tramvai de pe Strada Iacob Felix. Subliniez că sensul spre Bulevardul Ion Mihalache al tronsonului dintre Șoseaua Nicolae Titulescu și Bulevardul Ion Mihalache e impropriu pentru deplasarea masinilor”. Și detaliază. “De aceea apar conflicte de trafic între mașini și tramvaie. Și pe sensul spre Strada Gheorghe Polizu al tronsonului dintre Bulevardul Ion Mihalache și Strada Jitia există o singură bandă proprie mașinilor. Partea proasta e ca aia este ocupată de mașini staționate. Se întâmplă asta deși la Spitalul Filantropia de pe Bulevardul Ion Mihalache și la Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din strada Constantin Caracaș există curți cu parcări amenajate. Toti cei care vin la aceste aderese preferă parcarea pe spațiul carosabil. Mai mult, la Spitalul Victoria există parcare la subsol pe care nu o folosește nimeni. Proprietarii mașinilor staționate la adresele respective continuă să ocupe strada pe care ar trebui să circule mașinile. Pe langa cei care parchează pe stradă, mulți șoferi ocupă și trotuarele. Nu putem în calitate de pietoni să circulam pe trotuarele Străzii Iacob Felix din cauza mașinilor staționate acolo din cauza liniei de tramvai.

În caz de urgențe, dacă e să chemi ambulanța, pompierii sau poliția la una din adresele Intrării Iacob Felix conducătorul auto e nevoit să parcurgă rețeaua de alei șerpuite dintre Bulevardul Ioan Cuza, Strada Iacob Felix, Șoseaua Nicolae Titulescu și Strada Veronica Micle printre mașinile staționate între blocurile construite haotic. Pentru mașina cu scară pentru incendiu e aproape imposibil să se strecoare pe rețeaua asta de alei șerpuită. Și întâlnirea a două mașini e în prezent aproape imposibilă. De Strada Iacob Felix și de intrarea omonimă parcă a uitat municipalitatea. Solutia este simpla. Acolo trebui esa dispara linia de tramvai lasand astfel pietonii pe trotuare si masinile pe strada unde le este locul.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.