Tehnologie

Şeful Google surprins în timp ce utiliza un iPhone 6S

Florin Popovici

Se spune despre puterea exemplului că este cea mai bună cale la care poate recurge un lider pentru a fi convingător.

Se pare că CEO-ul companiei Google (acum reorganizată în Alphabet), Eric Schmidt nu prea are idee despre acest lucru. El a fost recent surprins utilizând un Apple iPhone 6S, de către presa de peste ocean.

E drept că cei mai înverşunaţi PR ai companiei ar putea spune că telefonul nu era altceva decât o unealtă de lucru. Şeful Google nu-l ţinea de plăcere ci ca să-l testeze în cele mai ascunse detalii.

La prima vedere nu pare nimic ieșit din comun să utilizezi un produs al concurenței, însă gafa sa este cu atât mai mare cu cât în urmă cu cațiva ani Schmidt încerca să convingă o comunitate întreagă să facă pasul de la iOS către sistemul de operare Android, iar acum el este surprins făcând cale întoarsă.

Desigur că odată cu reorganizarea companiei și integrarea Google Inc în Alphabet, Schmidt nu se mai ocupa in mod direct de Android, ci a desemnat un alt om să conducă Google și implicit proiectul Android, este vorba de CEO-ul Sundar Pichai, dar din punct de vedere al imaginii tot ramăne o gafa de PR pentru companie deoarece acesta ar fi putut alege orice alt smartphone cu Android în locul unui iPhone.

Nu e prima dată când Eric Schmidt face o astfel de gafa din pasiune pentru alte gadgeturi. În 2013 acesta a fost surprins utilizând un terminal Blackberry, declarând chiar public că este îndragostit de gadgetul său, deși la acea vreme Google se afla în competiție directă cu producatorul canadian.

Imaginați-vă că Tim Cook ar utiliza ca telefon personal un model cu sistemul de operare Android sau Windows Phone, ar fi un dezastru de PR, nu-i așa?

Pe Florin îl găsiţi şi pe gadget-talk.ro

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.