Business

Sameday Courier şi-a răscumpărat acţiunile în vederea delistării – câştigurile acţionarilor peste 30%

Stelian Muscalu

Ieri (Miercuri – 15 februarie) s-a încheiat cu succes răscumpărarea acţiunilor primei companii de curierat prezentă pe bursa românească. După doi ani de activitate pe bursă, acționarii, Octavian Bădescu și Lucian Baltaru, au reușit achiziționarea a 35.472 acțiuni la prețul de 10 lei, depășind astfel pragul minim necesar de 95% din numărul total de acțiuni al companiei.

Octavian Bădescu deține în acest moment peste 68 % din acțiunile companiei Sameday Courier, prima companie românească listată pe piața AeRO a BVB și prima companie de curierat prezentă pe bursa românească. Conform informațiilor din prospectul de ofertă, Octavian Bădescu și Lucian Baltaru intenționează să redevină singurii acționari ai companiei, acest lucru urmând a se realiza odată cu finalizarea unei proceduri de „squeeze-out”.

După doi ani de prezență pe bursă, putem spune că obiectivele noastre au fost îndeplinite: obținerea unei valori obiective, „de piață“, a companiei, creșterea vizibilității, a credibilității, motivarea fondatorilor, responsabilizarea managementului și a angajaților. Cred că și-au atins obiectivele și acționarii minoritari – parteneri care au cumpărat în acești 2 ani acțiuni, acordându-ne o încredere pentru care le mulțumim. Au beneficiat în fiecare an de dividende cu un randament semnificativ și au putut folosi oportunitatea de a vinde acum, crescându-și profitul.”, a declarat fondatorul comapaniei, Octavian Bădescu.

Capitalizarea companiei a ajuns la 10 milioane de lei, acționarii primind câte 10 lei pentru fiecare acțiune deținută, în condițiile în care în momentul listării, în luna februarie 2015, compania intrase pe piața secundară a bursei la un preţ de 7,5 lei pentru o acţiune.

Considerăm că întreaga istorie de prezență a Sameday Courier la BVB a fost un succes pentru absolut toate părțile implicate: acționarii majoritari, compania în sine, acționarii minoritari, respectiv piața de capital cu restul actorilor implicați (ASF, BVB, consultanți, brokeri). S-a dovedit că evoluția la bursă a avut un rol pozitiv”, a mai spus Octavian Bădescu.

În ultimii ani, am mai văut delistările de la Bursa de valori Bucuresti ale unor companii precum Dacia Pitesti, Terapia Cluj Napoca, Arctic Găesti, Sidex Galati dar si Policolor.

Despre Sameday Courier

Înființată in urma cu 10 ani de către omul de afaceri Octavian Bădescu, compania Sameday Courier este singurul operator de curierat din România specializat în livrările în aceeași zi, atât în țară, cât și în străinătate, în condiţii speciale de transport (temperatură, securitate etc.), în puncte dificile, la ore prestabilite, transport de obiecte fragile și în livrări personalizate, în funcţie de nevoile fiecărui client. Sameday Courier este furnizor principal pe segmentul livrărilor în aceeaşi zi pentru peste 1.000 de companii mari din România.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.