Business

Să-i spuna cineva PSD-ului că a caştigat alegerile

Stelian Muscalu

În weekend-ul ăsta am fost lovit de o ştire exact în moalele capului. Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, spunea că de azi încep discuţiile cu sindicatele din ordine publică şi sănătate despre Legea Salarizării Unitare. Până aici nimic ciudat. Însă acelaşi ministru promitea că veniturile pana la pragul de 4.000 lei se vor dubla, iar cele care depasesc acest nivel se vor majora cu 45%.

Vă spun sincer că iniţial am spus că este o greşeală. Era imposibil ca din gura unui ministru responsabil să iasă o asemenea enormitate. Păi asta înseamnă bani pe de-o parte şi migrarea forţei de muncă din privat la stat. Ori în condiţiile în care şomajul oricum este destul de mic, iar mâna de lucru ioc, e foarte posibil ca cei care produc în ţara asta să închidă prăvăliile şi să-şi ia câmpii, căci nu vor putea să concureze cu salariile crescute din pix de la stat. Numai că dacă ăştia-şi iau câmpii nici statul nu prea mai are de unde să plătească salarii, că cei din privat sunt cei care produc şi cotizează, mai mult sau mai puţin, la bugetul naţional. Dar să lăsăm privatul în durerea lui şi să vorbim de buget. Că mă gândesc eu că ministrul muncii a dat de vreo comoară ceva de face asemenea afirmaţii.

Da de unde… dacă ne uităm la buget cifrele arată rău, chiar foarte rău. Veniturile din TVA sunt mai mici şi in februarie, la fel ca în ianuarie. În continuare se colectează mai puţin, chiar dacă Dragnea promitea altceva.

Aici nu mai adăugăm că salariile inspectorilor ANAF urmează să scadă în condiţiile în care instituţia asta este văzută ca fiind cheia în reducerea evaziunii şi creşterea colectării… ca la nebuni.


Mai mult, conform informaţiilor pe care le-a furnizat Florin Cîţu statul, ca să nu raporteze deficit in februarie, a amânat plata pentru mai multe facturi. Asta în timp ce ţipă toată ziua despre cum sprijină antreprenorii români. Deci sunt praf. Nu au bani să treacă strada dar dublează salariile. Florin spune clar că în februarie dacă se făceau corect calculele, era prima lună cu deficit. Ce înseamnă corect?

Florin Cîţu ”V-am tot spus că Dragnea şi psd sunt în stare de orice. Pentru a fi siguri, dar foarte siguri, că nu intră în deficit în februarie, psd şi Liviu Dragnea au modificat calendarul. Da, aţi auzit bine! Aceşti oameni providenţiali au hotărât că luna februarie şi luna martie trebuie modificate.

Concret, ministerul de finanţe în execuţia bugetară a lunii februarie a inclus şi zilele de 1 şi 2 martie.

Asa au mai “ciupit” din veniturile lunii martie care sunt mai mari datorită creşterilor salariale. Dacă închideau execuţia cum ar fi fost legal numai pe februarie n-ar fi avut surplus la venituri din majorările de salarii (aşa cum am arătat mai sus). Aşa ceva nu s-a mai făcut până acum. În concluzie. La execuţia pe februarie România are un deficit fiscal evident. Planurile psd se năruie sub incapaciatatea guvernanţilor psd de a colecata veniturile din taxe, impozite, accize, fonduri UE şi contribuţii sociale.

Si tot el ne da si un exemplu interesant:

Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială:
Art. 8. (1) Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 12 ani următoarele fapte săvârșite de membrii Guvernului în exercițiul funcției lor:

b) prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Ceea ce se întâmplă acum echivalează cu invazia turcă de pe vremuri. Când în urma oştilor otomane nu mai rămânea nimic. Holdele erau arse, fântânile otrăvite şi copiii luaţi prizonieri. Exact asta se întâmplă acum – se distrug toate resursele ţării, iar noi suntem luaţi prizonierii unor datorii care nu ne aparţin.


Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.