Business

S-a vândut cel mai mare lanţ de magazine de jucării de la noi

Stelian Muscalu

Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri și jucării din România. Vânzătorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, și Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital.

  • Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită;

  • Conform acordului, Enterprise Investors va furniza și fonduri adiţionale de 2 milioane EUR pentru sprijinirea dezvoltării reţelei;

  • Tranzacţia este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei.

Cu o reţea de 47 magazine în 27 orașe și cu o puternică platformă online, Noriel este liderul pieţei de retail de jucării din Romania. Compania a fost fondată în 1995 de familia Constantinescu ca importator și distribuitor de jucării și de jocuri. În 1999, compania a creat “Toys and Games”, propria divizie de producţie de jocuri de carton si puzzle-uri. Noriel și-a continuat dezvoltarea prin intrarea în retail în 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creând o reţea de magazine specializate în vânzarea jocurilor și a jucăriilor. Noriel a devenit curând cel mai important canal de distribuţie din Romania pentru brandurile proprii dar și pentru multe branduri internaţionale. În 2015, vânzările Noriel au crescut cu 26% faţă de anul precedent, ajungând la aproximativ 30 milioane EUR.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total ce depășește 2 miliarde EUR. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde EUR în 136 de companii într-o gamă largă de sectoare și au vândut 111 companii realizand încasari brute de 2,3 miliarde EUR. În România, Enterprise Investors are o prezenţă constantă din anul 2000. Capitalul investit în companii românești este de aproximativ 200 milioane EUR, inclusiv această tranzacţie.

Consultanţii Enterprise Investors în această tranzacţie au fost PwC Romania și RTPR Allen & Overy.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.