Politic

Romania, victima colaterala a politicienilor

Stelian Muscalu

PSD da foc la tara se striga peste tot. De fapt realitatea este alta. PSD ar vrea sa puna foc PNL ului. Daca pe langa partidul aflat la guvernare arde si tara, atunci Romania devine victima colaterala. Si atat!

Batalia electorala se da si in acest an la fel cum s-a dat si in ultimii 30 ani. La fel ca infrastructura nici clasa politica nu a evoluat deloc. Cei de la guvernare s-au apucat de asfalatari, borduri si alte lucrari facute de autoritatile locale, multe dintre ele strambe si pe durate scurte de timp.

De cealalta parte opozitia promite marea cu sarea. Cum Romania este tara tuturor posibiliatilor, in parlamentul de la noi opozitia tinde sa fie majoritara. Asa ca are toate atuurile sa dinamiteze bugetul. Nu, in viziunea PSD nu vorbim de bugetul national, de resursele Romaniei … ci de bugetul PNL asa ca nu indica nimeni sursele de finantare pentru toate majorarile propuse ci arunca cu ele ca banii in lautari. Scopul? Sa erodeze partidul de guvernamant astfel incat PSD ul si satelitii lui sa se intoarca la guvernare acolo unde pot trage sforile justitiei astfel inca sa poata face tot ce -si doresc fara sa fie trasi la raspundere.

Mai exact in comisiile de specialitate din Parlament s-a votat din nou majorarea punctului de pensie cu 40%. Asta in conditiile in care au iesit la lumina scrisorile fostului ministru PSD-ist de Fiante, Orlando Teodorovici, prin care I se cerea premierului de la acea vreme Vasilica Viorica Dancila sa renunte la aceasta masura pentru ca NU SUNT BANI.

Iata ce scria Teodorovici pe vremea cand pastorea ministerul de Finante: ”Vă adresăm rugămintea de a dispune demersurile necesare astfel încât prin orice inițiativă legislativă să se evite angajarea de cheltuieli bugetare suplimentare, cu impact pe deficitul bugetar al anului curent și al anilor următori, precum și identificarea de economii de cheltuieli bugetare care să nu mai fie angajate pentru alte proiecte, astfel încât să se realizeze încadrarea în țintele de deficit aprobate/asumate”.

Social democratii stiau inca de pe atunci ca aceasta masura nu poate fi aplicata. Atunci cand nu vorbeam de nicio criza pandemica. Era doar o criza de creiere care sa conduca tara asta coerent.

Acum PSD-ul, din lipsa de proiecte, viziune, strategie… arunca in joc o singura carte – majorarile de toate felurile: de pensii, de alocatii, de salarii. Orice ca sa distruga partidul aflat la guvernare. Asta este mentalitatea. Simpla. Problema este ca nu este distrus doar partidul de la guvernare ci este ingenunchiata o tara intraga. Insa pentru cei care demareaza astfel de actiuni Romania este doar o victima colaterala. Romania si locuitorii ei. Asta suntem in ochii lor.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.