Lifestyle

Review: Upstairs Rooftop – restaurant cu apus de soare inclus

Știți genul acela de locuri foarte frumoase pe care vrei să le ții secrete, dar nu te poți abține să nu vorbești despre ele pentru că ar fi păcat să nu se bucure și alții? Ei bine, Upstairs Rooftop e genul ăla de loc. Bucureștiul e altfel văzut de sus, cum caut mereu frumusețea de pe acoperișuri… o și găsesc neașteptat.

Am ajuns la Upstairs sâmbata seara, după ce văzusem pe facebook o fotografie. Nici măcar nu aveam rezervare, dar oamenii au fost drăguți și ne-au făcut un loc printre mesele deja rezervate. Upstairs e la o aruncătură de băț de Piața Victoriei, la etajul 6+, într-un fel de clădire de birouri. Trebuie să știți că se intră prin spatele imobilului, mai multe săgeți vă vor indica drumul. În holul liftului, la etajul șase te întâmpină mulți fluturi jucăuși, ei îți arată drumul către lounge unde mai urci câteva trepte și ajungi … pe ”acoperiș”.

Lumea Upstairs e colorată, e scrisă pe pereți, e imprimată în lichenii verzi prinși de perete, e cu ferestre mari care par niște tablouri cu orizontul Bucureștiului la apus, doar că nimic nu e pictat, e doar orașul văzut de sus pe înserat. Măsuțe de doi, scaune colorate la bar, plante diverse și becuri vintage fac decorul.

Culoare am găsit și în farfurie. Am luat un desert din mousse de ciocolată albă cu fructe de pădure acompaniat de un pahar de rose fin. Gustul dulce moderat, blatul verde și ciocolata cu fructele de pădure decorate toate cu o floare mov au mai dat puncte impresiei mele despre local. Perfect! Chelnerița drăguță, care a făcut tot posibilul să ne găsească un loc la început, ne-a recomandat un vin fără alcool, numai bun pentru șoferi.

Meniul e variat, la prețuri foarte bune, găsești diverse preparate din bucătăria internațională: caracatiță, somon, lup de mare, rață sau vrabioară. Atmosfera a fost relaxantă, muzica moderată, priveliștea perfectă, doar o mică adiere de fum de țigară. Cel mai mult mi-au plăcut oamenii, serviciul a fost cum trebuie, au vorbit cu noi, m-au lăsat chiar să ies pe terasa care este încă închisă pentru public în perioada rece. Terasa în formă de semicerc e magică, pe perete e desenat un personaj care se relaxează într-un fel de cadă cu apă în culorile curcurbeului. Îmi imaginam cum o să fie la vară.

Upstairs Rooftop a urcat pe primul loc în topul meu de locuri de pe deasupra Bucureștiului. Recomand cu drag acest acoperiș neașteptat și plăcut din oraș!

Restaurantul se află pe strada Sevastopol, nr. 24, la 500 de metri de Piața Victoriei. E bine să faceți rezervare înainte, să fiți siguri că vă puteți bucura de toate cele povestite mai sus. Din ce am văzut pe pagina de Facebook sunt și seri cu muzică live și recitaluri.

 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.