Lifestyle

Review – Unde se mănâncă cel mai bun sushi. Un articol de Cătălin Mercus

Catalin Mercus
M-am trezit pe la 6 dimineaţa cu un chef nebun să mănânc sushi după atâtea şi atâtea porcării, cozonaci şi salate de bouef pline de maioneză şi îngurgitate din plin în această perioadă. Mă gândeam la câteva restaurante cu sushi, dar le testasem cam pe toate dar erau ori prea scumpe pentru ceea ce ofereau ori deja le ştiam prea bine meniurile ca să mă mai impresioneze cu ceva.
Interesant a fost că decizia spontană de a mânca la Chico Chillout a fost luată la un moment dat în jur de prânz văzând un check-in pe facebook al unei frumoase domnişoare care luase masa acolo. După ce m-am uitat pe recenzii la pagina restaurantului, cum dealtfel obişnuiesc să fac întotdeauna înainte de a vizita un nou stabiliment culinar şi văzând că are 4,9 stele din maxim 5 am considerat că cele 220 de persoane care catadicsiseră să-şi spună părerea despre local nu erau chiar nemulţumite de ce mâncaseră acolo şi nici cele 5700 care dăduseră check-in în locaţie. 
Aşa că împreună cu un prieten pictor am mers în strada Tonitza nr.10, relativ simplu de găsit, pe undeva pe unde se termină Calea Victoriei, la intersecţia cu Splaiul Unirii. Un mare minus este faptul că e misiune imposibilă să găseşti loc de parcare în zonă.
La ora respectivă, lunea la prânz după zilele libere de la început de an, restaurantul era gol, eram singurii clienţi care am avut chef de sushi. Deobicei sunt foarte reticent şi atent la tot ce se întâmplă în jurul meu atunci când încerc un restaurant nou dar azi a fost chiar ok. Interiorul drăguţ, amenjat modern, curat, spaţiul puţin cam mic şi implicit distanţa între mese destul de mică. Chelnerul, care de altfel contribuie enorm la impresia generală lăsată de un restaurant era foarte tânăr dar amabil şi prietenos.
 

A venit repede cu meniurile care conţin 80% sushi iar restul sunt paste, fripturi, peşte, salate care nu înţeleg ce caută în meniu împreună cu preparate cu specific japonez (ei zic că sunt un restaurant cu specific european modern). Alăturarea ciudată de preparate din meniu, întâlnită dealtfel în majoritatea restaurantelor din România (străinii, mai ales italienii se distrează copios când văd la noi meniuri cu 50 de pagini şi îmi spun ca la ei meniul are 15-20 preparate dar pe care bucătarul ştie să le gătească perfect, pe toate) nu mi-a plăcut chiar dacă preparatele cu alt specific decât japonez arătau chiar bine în meniul cu fotografii. 

 
În sfirşit, am venit să mănânc sushi nu să dezbat ce îşi pune fiecare proprietar de restaurant în meniu, am ales pentru mine o porţie de 8 Philadelphia rolls, 6 Unagi Maki rolls şi 8 Hokkaido special rolls. .
Iar prietenul meu a mâncat un platou Tatayama care i-a plăcut foarte mult.

Pot spune că sushi-ul a fost foarte bun, chelnerul spunea că au cel mai bun sushi din Bucureşti, sunt foarte aproape să-i dau dreptate, mai trebuie să fac măcar două incursiuni în locaţie pentru a mă putea pronunţa. Wasabi-ul nu era chiar din cel mai strong dar era bun şi el.
 

Pentru o primă vizită recunosc că a fost foarte ok, special rolls-urile au fost deosebit de gustoase, de fapt totul a fost excelent, preturile ceva mai mult decât medii. Interesant este că fac şi livrări în Bucureşti, livrarea nu se plăteşte dar există comandă minimă în funcţie de zona livrării. (foarte important cand vrei să impresionezi ceva invitaţi)

Băuturile la preţuri normale de bar, în comparaţie cu alte restaurante cu specific japonez unde bauturile sunt foarte scumpe. Au vinuri de la Purcari, Republica Moldova, vinuri excelente pe care le recomand cu căldură şi de la Crama Ceptura, vinuri la fel de bune.
Concluzii: Chico Chillout, un restaurant cu preparate japoneze foarte bune, cui ii place sushi se poate duce să încerce şi cred ca va fi mulţumit pe deplin.

3 comentarii

 • Salut Stelian,
  văd că deja are articolul dat 2 ani de cind a fost publicat,
  dar în februarie al acestui an s-a deschis un local foarte bun de Sushi în Brașov și recent in București si îți recomand chiar să-l încerci și să te dai cu părerea.

  Localul se numește Sushi Master ( https://sushimaster.ro/ ) și cei de acolo chiar își pun toată silința să faca foarte bune sushi.

  Cu respect,
  Ion

 • Saaaaaaaaau poti sa stai acasa ca doar suntem generatia celor ocupati si sa dai comanda la Tokidam. Eu prefer sushi la mine acasa :))

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.