Lifestyle

Review: Cămara cu Merinde, mâncare sănătoasă în Constanţa

Izabela Panescu

La începutul lunii am mers până la Constanța. Știam exact unde vreau să mâncăm. Se numește „Bistraw Verde Viu” și este un restaurant cochet cu mâncare raw vegana. Auzisem de el de multă vreme și nu ajunsesem la Constanța de când se deschisese, numai că am nimerit exact în toiul unui eveniment cu mămici și prichindei, deci nu era niciun loc liber. Am mers atunci la „Cămara cu Merinde”, de care auzisem de pe Facebook și îmi fusese și recomandat.

Când am ajuns acolo am fost surprinsă foarte plăcut datorită conceptului: nu este doar un restaurant, ci și un magazin aprovizionat cu multe produse utile pentru un stil de viață sănătos: de la cărți și cosmetice până la paste din făină integrală și semințe de toate felurile.Cât despre remagazinstaurant, masa poate fi luată pe o terasă foarte frumos decorată. Ce-i drept, am fost puțin dezamăgită pentru că nu este un meniu vast, dar acesta este conceptul lor. Practic au zilnic un meniu al zilei (26 de lei) și mai au în frigidere sucuri proaspăt stoarse, paste de întins pe pâine (de exemplu hummus sau pastă de măsline), sendvișuri și prăjituri raw vegane (12 lei felia de tort).În ziua în care am fost noi meniul zilei era compus din supă cremă de legume, iar felul principal-năut masala. Eu sincer mă așteptam la o altă combinație, adică aș fi vrut să conțină și ceva proaspăt, crud. Să nu fie totul gătit. Altfel, a fost foarte bun, ambele preparate aveau ceva deosemagazin (3)bit, chiar nu găsești pe toate drumurile așa gusturi. S-ar putea însă ca pentru unele persoane să nu fie de ajuns, să li se pară prea puțin pentru un prânz sau porțiile prea mici. De fapt, cred că pentru mulți români așa este, numai că acesta este un obicei nu prea sănătos, de a mânca mult. Așa mult încât după masă de-abia te mai ridici și așa mult ți-ai dori să te întinzi să tragi un pui de somn… Ba chiar ți se lasă pleoapele de somnAți pățit asta? Sunt sigură că da. Ştiu pentru că şi eu am simţit-o pe pielea mea de multe ori, dar odată ce mi-am schimbat alimentaţia mi-am dat seama că ceea ce mâncăm ar trebui să ne dea energie, nu să ne moleșească. Cumshaorma cu naut probabil v-ați dat seama, eu nu am comandat meniu (dar am gustat de la soțul meu J). Pentru mine am luat o shaorma (14 lei) și am mai comandat salata zilei (13 lei). Nu aruncați cu pietre, am ales shaorma pentru că era cu hummus, năut, salată și roșii. Am fost însă cam dezamăgită din cauza lipiei. Aș fi vrut să fie din făină integrală, fiind un restaurant cu mâncare sănătoasă, dar am cumpărat-o chiar dacă era din făină albă, pentru că nu sunt extremistă. Știu că nu mi se întâmplă nimic dacă o dată la nu știu cât timp mănânc ceva cu făină albă.

Așadar nu m-ar fi deranjat prea mult faptul că era din făină albă, dacă nu era mai multă lipie decât umplutura. La început este ok, dar spre final ajungi să mănânci aproape doar lipie, pentru că e împăturită în așa fel încât la bază sunt foarte multe straturi, iar umplutura foarte puțină. Salata, în schimb, a fost DE-LI-CIOA-SĂ! În primul rând arăta foarte bine în farfurie (așa bine încât soțul meu a venit să mă cheme să fac poză înainte să guste din ea, pentru că eu eram în magazin, analizam produsele). În al doilea rând, chiar era o combinație reușită: țelină, morcovi, salatasfeclă roșie, salată verde, semințe de cânepă, toate stropite cu zeamă de portocală, nu cu lămâie. Fooooarte bun!

 Cu siguranță voi reveni la „Cămara cu merinde”, mai ales că am văzut pe pagina lor de Facebook și meniuri din alte zile, care mi-au plăcut foarte mult, în special pentru că aveau și legume proaspete, nu doar gătite, dar și pentru magazinul foarte bine aprovizionat. Să nu uit! Neapărat să faceți o plimbare pe malul mării după ce mâncați 🙂 Restaurantul este pe Bd. Mamaia nr. 180, aşa că am făcut mai puțin de 10 minute pe jos până pe faleză.

Pentru cei care nu o cunoaşteţi pe Iza, așa cum îmi place mie să-i spun, aflați că realizeză emisiunea de sănătate de la Digi24, Tinerete fără bătrânețe și are un stil de viață echilibrat. Cum s-ar spune chiar face ceea ce „propovăduiește” la emisiune 🙂 De aceea este mereu în căutare de restaurante cu mâncare sănătoasă. Nu este vegetariană, dar are grijă ca cel puțin jumătate din alimentația zilnică să fie formată din fructe și legume crude.

Pe Iza o găsiți și aici

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.