Politic

Reforma promisa, reducerea coruptiei… acoperite cu Dosarul 10 August. Nimeni nu vrea sa se afle adevarul

Stelian Muscalu

A mai trecut o zi fara sa aud NIMIC din partea PNL-ului despre Apele Romane. Presedintele lor, Ludovic Orban, este in campanie pentru recastigarea partidului. Deci nu poate deranja acum roiul de viespi. Dar daca nu acum atunci cand?

De cealalta parte la Guvern, corpul de control al premierului, pare ca s-a ratacit pe drum. Tot controleaza de ceva saptamani, sau cel putin asa ni se spune. De fappt inclin sa cred ca acolo este vorba despre o (re)alfabetizare e echipei sau pur si simplu si-au pierdut busola si sunt undeva …departe de realitatea corupta de la Apele Romane.

La Palatul Cotroceni e liniste. Atata liniste ca parca te surzeste. Presupun ca presedintele Klaus Iohannis urmareste cu atentie si ingrijorare coruptia din tara asta. Coruptia din propriul partid.


Au scos dosarul 10 August, ca sa ne arate cum se lupta PNL ul pentru aflarea adevarului. Cum? incercand sa influenteze cumva justitia? Totul este doar propaganda, pare-se ca pe nimeni nu intereseaza de fapt adevarul. Aici sunt doar papusari care dau drumul dosarelor, informatiilor, dezvaluirilor la momente oportune pentru a distrage atentia de la lucruri mai complicate.

Cu dosarul 10 August se va ajunge la concluzia ca trebuie mers la instante internationale, Romania nu este capabila sa rezolve un astfel de caz, asa cum nu a fost capabila sa dea niciun verdict in dosarul revolutiei din ’89 . Pana atunci multe figuri de pe scena politica romaneasca se vor da cu fundul de pamant aratandu-si indignarea pentru clasarea cazului in care romanii au fostgazati si baturi de romani.

De fapt totul e un circ menit sa distraga atentia de la lipsa de reforma. De la coruptia de partid. De la tot ce-i putred in tara asta. Eu spun ca nu mai tine… vremurile in care eram prosti au trecut.

Eu inca astept reforma promisa de PNL. Pana arunci promit sa scriu si sa vorbesc asa cum v-am obisnuit… liber.

3 comentarii

  • Stelian, in lista pe care ai difuzat-o la Digi24, cu „nepotismele” de la Apele Romane Buzau, ai omis cateva persoane. Oare cel care ti-a dat numele acestor persoane a omis intentionat aceste nume?

  • Masuri de “ajutor” ale guvernului pentru domeniul Horeca

    Una dintre primele masuri de ajutor pentru Horeca anuntate de guvern sunt creditele “avantajoase”. Sunt reglementate prin lege 2 tipuri de credite, credite pentru capitalul de lucru si credite pentru investitii. Totul e bine pe “hartie”, doar ca in practica una dintre primele conditii pe care banca ti le cere este PROFITUL… Cum poate o firma a carei activitate este inchisa prin lege sa genereze profit??? Firma care in continuare are de platit angajati, chirie , utilitati, etc…

    O alta masura anuntata cu surle si trambite de guvern este acordarea a 20% din pierderea din cifra de afaceri , suferita in 2020, comparativ cu anul 2019. Proiectul de lege lansat in dezbatere publica prevede ca banii se acorda pentru acoperirea unor cheltuieli, deci exista o lista cu cheltuieli eligibile, printre care plata furnizorilor si a chiriei, dar nu in avans. Termenul limita pentru depunerea cererilor este 31 decembrie 2021, iar termenul de plata este pana la 30 iunie 2022. In practica , pentru un restaurant fara terasa, care nu mai are activitate din martie 2019, asta inseamna ca va primi banii pentru a-si plati furnizorii si eventual chiria pana in 30 iunie 2022.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.