Business

Pilonul II de pensii schingiuit în laboratoarele PSD

Stelian Muscalu

Comunicat NN Pensii 11.04.2017

„În ultimele săptămâni, au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private. Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influențate de decizii politice precum înghețarea valorii procentului din venitul brut aferent contribuției la fondul de pensii, blocarea parțială sau integrală a virării acestei contribuții sau naționalizarea sumelor acumulate până acum în conturile viitorilor pensionari. De aceea, este important să urmărești permanent ce se întâmplă cu pensia ta și să te implici activ în demersurile de economisire suplimentară pentru un trai decent la bătrânețe. Sperăm ca aceste detalii să contribuie la o mai bună informare despre pensia ta viitoare. În eventualitatea unor măsuri care ar afecta pensia administrată privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apăra dreptul tău la proprietate asupra acestor bani. De asemenea, prin canalele pe care le avem la dispoziție (site, mass-media, e-mail), te vom ține la curent cu informațiile ce pot avea impact asupra viitoarei tale pensii”, ”

Liviu Dragnea, preşedinte PSD 12.04.2017

În ceea ce priveşte acest scandal despre naţionalizarea pensiilor private, este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu care este preşedintele ASF, care ştie foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo este foarte grav şi au de suferit clienţii români şi asiguraţii români. Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la Ambasada Olandei şi la Guvernul Olandei şi la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a facut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă într-o colonie sau într-o fostă colonie olandeza. În România nu este permis aşa ceva. Nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici vreo discuşie în Guvern, nici vreo discuţie în coaliţie sau Parlament despre asa ceva. Din punctul meu de vedere, ASF, Guvernul şi Ministerul de Finanţe trebuie să acţioneze foarte dur pentru că trebuie să fim exemplu şi pentru celelalte multinaşionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român. Nu există o astfel de discuşie nici măcar informală din punctul nostru de vedere”.

Comunicat ASF, 13.04.2017

Având în vedere circumstanţele create de natură să conducă la afectarea încrederii participaţilor în sistemul de pensii private din România, Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii NN Pensii cu amendă contravenţională în cuantum de 1% din capitalul social al societăţii, respectiv cu suma de 750.000 de lei.

De asemenea, a fost decisă sancţionarea cu retragerea autorizaţiei doamnei Raluca Georgiana Ţintoiu în calitate de director general al societăţii NN pensii precum şi cu amenda de 100.000 de lei”

Mihai Tudose, premierul României, 7.09.2017

Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia spre care ne ducem este să anunţăm populaţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii. La pilonul I, la pilonul II… Toţi la pilonul I… Nu desfiinţează nimeni pilonul II, nu-l naţionalizează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opţional. Românul va avea un tablou în faţă. Eu cu contribuţia mea atât obţin pe punctul de pensie, dincolo atât obţin acel randament”

Liviu Dragnea, preşedintele PSD 8.09.2017

„Faptul că noi intenţionăm să mai dăm odată posibilitatea românilor să opteze mi se pare un lucru bun”

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii 26.10.2017

…am hotărât reducerea procentului de plată către Pilonul 2 de pensii, de la 5,1 la 3,7%

Atât!

 

1 comentariu

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.