Lifestyle

Pastila de sănătate: Magneziul

Adrian Balog
Scris de Adrian Balog

Magneziul este considerat a fi un mineral vital, intervenind în marea majoritate a proceselor biologice din organismul uman. Lipsa acestui mineral poate duce la afecțiuni foarte grave. Producerea energiei, metabolismul glucozei, oxidarea acizilor graşi şi activarea aminoacizilor, toate au nevoie de magneziu.

Magneziul participă la biosinteza proteinelor, dar şi la transmiterea informaţiei genetice. Concomitent, magneziul participă la transmiterea semnalelor nervoase, sporeşte adaptarea la frig, serveşte drept parte componentă a oaselor şi a smalţului dentar.

Iată câteva beneficii ale magneziului:

1.Magneziul participă la procesul de digestie – Atunci când este insuficient, ne confruntăm cu disconfort abdominal, balonare şi alte probleme.

2.Asigură sănătatea inimii – favorizează sănătatea nervoasă, musculară şi un ritm cardiac normal.

3.Este denumit ,,purificatorul” corpului uman

4.Scade riscul de cancer – conform unui studiu cu fiecare 100 mg de magneziu pe care le integrăm zilnic în alimentaţie ne putem reduce riscul de cancer colorectal cu 13 procente.

Cele mai bune surse alimentare de magneziu

1.Legumele cu frunze verzi – surse excelente de vitamine, minerale si fibre, legumele cu frunze verzi ocupa locul fruntaş în lista alimentelor bogate în magneziu. Consumaţi cât mai des spanac, varză Kale, varză verde.

2.Nuci și semințe – migdalele;- seminţele de floarea-soarelui; – nucile braziliene; – nucile caju; – nucile de pin; – semintele de in;- nucile pecan.

3.Pește – Macroul, somonul, halibutul și tonul nu sunt doar surse excelente de vitamina D, ci și de minerale, în special de magneziu.

4.Fructe – Alte fructe care conțin cantități diverse de magneziu sunt afinele, căpșunele, smochinele și grapefruitul.

5.Ciocolata neagră – O porție (1-2 pătrățele) asigură 24% din doza zilnica recomandată de magneziu.

2 comentarii

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.