Lifestyle

Pastila de sănătate – lăptişorul de matcă

Adrian Balog
Scris de Adrian Balog
Lăptișorul de matcă este o secreție produsă de albine care este utilizată pentru a hrăni reginele, atât adulte cât și în stadiul de larvă. Lăptișorul de matcă reprezintă un produs apicol de excepție, care are cel mai mare conținut de vitamine raportat la unitatea de volum. Are proprietăți imunostimulatoare și vindecătoare excepționale, iar efectele sale asupra corpului uman sunt mai mult decât benefice.
Lăptişorul de matcă conţine Acid 10 HDA (substanţa activă cu efect antibacterian, antifungic şi antiviral) care măreşte rezistenţa organismului în faţa bolilor şi ajută la eliminarea radicalilor liberi. Conţine toţi cei 18 aminoacizi esenţiali şi este poate cea mai bună sursă de Vitamina B5 – care contribuie la sinteza coenzimei A, agentul principal al reacţiilor biochimice intracelulare.
Dacă iei lăptişor de matcă pur, cu linguriţa, este bine să îl iei dimineaţa, înainte de micul dejun şi seara, după cină. Pentru ca lăptişorul de matcă să aibă un efect bun, este recomandat să nu mănânci prea mult la cină.
Beneficiile lăptişorului de matcă:
1. Combate stresul datorită conţinutului sau de triptamină, un acid aminat necesar sintetizării serotoninei. Serotonina ajută la buna funcţionare a creierului şi la a avea un somn cu adevărat odihnitor.
2. Pentru întărirea imunităţii – studiile au demonstrat că acţiunea imunostimulatoare a lăptişorului de matcă se datorează conţinutului său ridicat în vitamine (mai ales cele din grupa B), în acizi graşi, proteine şi flavonoide (substanţe cu o mare capacitate antioxidantă).
3. Îmbunătăţeşte memoria
4. Combate oboseala
5. Scade colesterolul
6. Înfrumuţesează pielea
Asadar sa fim sanatosi!!

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.