Uncategorized

Parlamentul României: Tăriceanu vs Mike Tyson

Stelian Muscalu

Hai că Tăriceanu m-a făcut KO. Când am citit știrea am căzut de pe scaun și mi-a luat ceva timp să îmi revin.

Ce știre?

Se pare că Mike Tyson va fi invitat astăzi în Parlamentul României, iar această vizită a generat un comentariu din partea distinsului președinte al Senatului României, domnul Tăriceanu.

Stai să citești întâi comentariul domnului Tăriceanu, să vezi ce a putut să spună. Între timp poate îmi revin și eu. Da, mă încearcă și acum un hohot mare de râs. Nu mă pot abține.

Cred că cei care au făcut propunerea nu au stat să se gândească foarte mult, din păcate. Nu mi se pare că este o propunere care să fie onorantă pentru instituţia Parlamentului. Din contra, îmi pare rău”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că-i preferă pe marii sportivi care au avut o conduită ireproşabilă şi în viaţa privată.

Dacă la Mike Tyson ar fi fost numai această chestiune şi tot probabil că nu ar fi fost justificată invitarea lui, aşa cum am văzut. Dar pe lângă activitatea lui sportivă, Mike Tyson s-a distins în viaţa particulară cu o serie întreagă de probleme care l-au dus în final chiar la închisoare. Un astfel de personaj, componenta sportivă e una, dar nu le putem disocia. Sunt mari sportivi care în viaţa privată au avut un comportament ireproşabil şi îi prefer pe aceia”, a adăugat şeful Senatului. Sursa – Mediafax.ro

Așa… Ți-ai revenit și tu? Este că domnul Tăriceanu este amuzant?

Da, este un pic neobișnuit ca un fost campion mondial la box profesionist să fie invitat în parlamentul unei țări. Dar știi de ce? Pentru că nu vor să vină boxerii. Altfel politicienii n-ar rata ocazia să-și facă niște poze cu campionul și pe urmă să se laude pe facebook.

Totuși, există și excepții. Sunt câțiva foști boxeri care au ales să se implice în politică. Îmi vin în minte acum 2 exemple

  • Manny Pacquiao (considerat unul din cei mai buni boxeri din toate timpurile) este ales congresman în țara sa natală Filipine
  • Vitali Kliciko, nu așa de celebru ca fratele lui Vladimir Kliciko, dar totuși fost campion mondial la categoria grea în versiunea WBC, este primarul Kievului și deputat în parlamentul Ucrainei.

Cred că dacă la noi ar candida Leonard Doroftei l-aș alege. Mă rog, depinde și ce doctrină politică îmbrățișează, dar ca om l-aș vota cu toată încrederea.

Despre Mike Tyson nu cred că trebuie să-ți spun prea multe. Dacă ai trăit pe planeta Pământ e imposibil să nu fi auzit de el. A fost cel mai tânăr campion mondial la categoria grea în boxul profesionist (la 20 de ani, în timp ce majoritatea boxerilor pot spera la titlu de abia după vârsta de 30 de ani). Și nu doar că a fost campion în toate versiunile importante, dar a fost unul din cei mai spectaculoși grei din toate timpurile. Fiecare meci al său a generat încasări de sute de milioane de dolari.

Da, viața extra sportivă a lui Mike Tyson n-a fost tocmai exemplară. Dar are circumstanțe atenuante. Gândește-te, la 20 de ani a devenit unul din cei mai cunoscuți oameni de pe planetă, la 20 de ani s-a trezit că-i pică în cap tone de bani și că toată lumea îi cântă-n strună și-i caută-n cornițe. Pentru oricine ar fi greu să rămână cumpătat în astfel de condiții.

Tyson a avut ghinionul ca singurul om care a ținut cu adevărat la el, Cus D’Amato – cel care i-a fost nu numai antrenor, dar și tată adoptiv, a murit când Mike era încă la începutul carierei și astfel n-a mai avut cine să-i ghideze pașii în viață, cine să-i deschidă ochii și să-i spună ce e bine și ce e rău. Odată cu faima și cu banii în jurul lui Mike Tyson au început să roiască numai profitori, începând cu prima soție și terminând cu managerul Don King.

Da, Mike Tyson a făcut și pușcărie. Dacă mă întrebi pe mine a fost cusută rău de tot cu ață albă. Eu cred că s-a profitat de el și de naivitatea lui. Lui Tyson îi cam plăceau femeile. Acum nah, dacă ești bărbat și nu ești homosexual mi se pare logic să-ți placă femeile, nu? Într-o seară a cunoscut-o pe o Miss (nu mai știu de care), a invitat-o la cină, a plimbat-o cu limuzina, au băut șampanie împreună și a invitat-o în camera lui de hotel. După care Miss a declarat că a fost violată și Tyson a intrat la pușcărie. Ok, eu înțeleg, Nu este Nu, trebuie să respecți femeile, nu poți face ceva împotriva voinței altui om, dar totuși… Ce căuta Miss, dezbrăcată, în camera unui bărbat (mai era și campion mondial la categoria grea), la 4 dimineața? Credea că Tyson a invitat-o la el să joace șeptică și să recite poezii?

Măh, și vine Tăriceanu să ne explice cum e cu morala… Tăriceanu???? Tocmai el care a fost însurat și divorțat de nici el nu mai știe câte ori? Adevărul e că e cel mai în măsură să-i bată obrazul lui Tyson și să-i spună rușinică. Păi uite măi fraiere cum se face… te însori întâi cu ele și pe urmă…

Și adevărul e că Senatul României este o instituție neprihănită. Catedrală, nu așa. Cum să îndrăznească un fost condamnat penal să calce într-un loc așa de sfânt? Mai mare rușine nici nu s-a văzut, nu? Auzi, să vină Mike Tyson într-un loc în care cel puțin jumătate din senatori au dosar penal (și probabil că nu i-a găsit DNA pe toți), într-un loc în care mărețul nostru general cu 4 stele Gabriel Oprea se ascundea după fustele colegelor ca să scape de acuzația de abuz în serviciu și omor din culpă, într-un loc în care demnul nostru senator Varujan Vosganian plângea și se dădea cu mir ca să scape de urmărirea penală, într-un loc în care Dan Șova, marele ministru al marilor proiecte pe hârtie era și el miruit și făcut scăpat de către colegi…

Domnule Tăriceanu, știți cumva pe ce pod vă aflați sau iar le-ați încurcat? Nu vreți dumneavoastră să vă lăsați de politică, să eliberați înalta funcție de președinte al Senatului României (pe care o faceți de rușine ori de câte ori deschideți gura) și poate așa o să aveți și dumneavoastră timp să stați la coadă la permisele de conducere?

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.