Politic

O să ajungem sărăcii Europei

Stelian Muscalu

În acest moment economia României este ca un Mig care se prăbușește. Guvernul PSD se comportă precum soldații kamikaze. Cu cheltuielile pe care le fac, practic miniștrii PSD țin manșa apăsată, mărind viteza avionului spre sol.

Miza unui alt guvern, în acest moment, este practic o mână care să tragă de manșa aia. Asta nu înseamnă că avionul o să se ridice în văzduh, ci că o să aibă o aterizare pe burtă și nu în bot. Cam la asta se rezumă scenariul cu noul guvern.

Problema este alta. Pe nimeni, din Parlamentul actual nu interesează cu adevarat de economie. Toata lumea își face calcule personale sau cel mult de grup.

Asta într-o perioadă în care toate țările din jurul nostru aprobă legi de susținere a investitorilor în zona Inteligenței Artificiale, toate țările din jurul nostru aprobă și realizează mari proiecte de infrastructură, toate țările atrag mari fabrici, vezi scandalul Volswagen.

În România toată lumea este focusată pe noul Guvern, pe alegerile prezidențiale, pe negocieri între partide pentru furtul de oameni. Atât! În toată această perioadă decalajul crește. O să ajungem săracii Europei.

Cei care au competențe, sătui de un premier analfabet, care nu face altceva decât să reducă la zero șansele de dezvolatare, pleacă din țară în valuri. Pierdem valori, pierdem oameni și nimeni nu face nimic.

Nu lipsa salariilor mai mari este ceea ne lasă fără forța de muncă, fără creiere… ci dezinteresul politicienilor pentru cei care I-au votat, corupția, sistemul per ansamblul lui.

România înregistrează un decalaj enorm față de țările occidentale. Ăsta-i motivul pentru care ar fi fost obligată să facă pași mari pentru a-i ajunge din urmă pe cei civilizați. Nu numai că nu facem pașii ăștia înainte, dar cu politicieni precum Dragnea, Vasilica, Victor Viorel, Nicolicea, Șerban și mulți alții… facem salturi înapoi. Mergem într-o zonă din care am ieșit cu ceva timp în urmă, însă nu stiu dacă cineva ne va mai acorda o a doua șansă. Am demonstrat ca nu suntem în stare să stăm printre cei civilizați. Ne-am bătut joc de angajamente, ne-am bătut joc de justiție, ne-am bătut joc de oameni. Toate se vor întoarce împotriva noastră mai repede decât ne așteptăm.

2 comentarii

    • Exista un Dumnezeu care o sa-i pedepseasca. Nimic nu ramane neplatit in viata. De ce atitea averi cind cu ei nu vor Lua decit faptele nimic altceva. Problema este c-o sa sufere alte generatii dar numai credinta salveaza orice iar ei o sa mearga direct in IAD

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.