Auto-moto

O demisie cât 30 de milioane de euro

Stelian Muscalu

Faptul că nenea ăsta de la Volkswagen şi-a dat demisia nu mai este o noutate, dar ne arată însă că nemţul rămâne tot neamţ. Ca o paranteză, chiar şi cu problemele din ultima perioadă, rămân un fan al rigurozităţii germane. 
 
Eu cred că tot despre rigoare este şi informaţia asta, apărută pe Bloomberg, care spune că deşi a demisionat într-un moment critic, Martin Winterkorn a primit o pensie de vreo 30 de milioane de euro. Până la urmă este o recunoaştere a meritelor care au propulsat compania pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini. (este vorba despre un clasament al primelor 6 luni din 2015).
Vina cea mare a lui Winterkorn a fost căîn calitate de manager, conform declaraţiilor, nu a ştiut ce fac subordonaţii lui.

„Sunt şocat de evenimentele din ultimele zile. În principal, sunt uimit de faptul că deficienţe de această amploare au fost posibile în Grupul Volkswagen. În calitatea de director general, accept responsabilitatea pentru neregulile depistate la motoarele diesel şi am cerut Consiliului de supraveghere să accepte încheierea mandatului meu la conducerea Grupului Volkswagen. Fac acest gest în interesul companiei, deşi nu am fost conştient de nicio neregulă de care să fiu eu responsabil. Volkswagen are nevoie de un nou început, inclusiv la nivel de personal. Eu deschid drumul pentru un nou început prin demisia mea” Martin Winterkorn.

Din 2008 Volkswagen a instalat pe maşini sisteme electronice care activau filtrarea particulelor poluante DOAR în timpul testelor în vreme ce în condiţii normale de drum, unele emisii erau şi de 40 de ori peste pragul maxim acceptat de lege. 11 milioane de maşini au avut montat acest sistem, ceea ce i-ar aduce companiei o amendă de 18 miliarde de dolari doar în SUA şi posibile acuzaţii penale pentru directori.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.