Van Gogh a vândut un singur tablou în toată viața lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.
Pe tabloul vândut în timpul vieții (The Red Vineyard) a încasat 400 franci, aproximativ 1600 dolari la valoarea actuală. În prezent picturile lui Van Gogh se află în topul celor mai scumpe tablouri din lume, 8 din cele mai bune picturi ale sale având o valoare cumulată de peste 720 milioane dolari.
In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: „Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”.
Elvis a rămas în istorie ca Regele Rock ‘n’ Roll-ului sau simplu, The King și a avut o influență hotărâtoare pentru dezvoltarea ulterioară a industriei muzicale.
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi “fara nici o şansă ca şi compozitor”. Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.
Ludwig van Beethoven este recunoscut astăzi ca fiind unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Odă Bucuriei, una din faimoasele sale compoziții a fost adoptat ca imn oficial al Uniunii Europene.
Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind „încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich.
Astăzi numele Einstein a devenit sinonim pentru cuvântul geniu. Albert Einstein a pus bazele teoriei relativității și este considerat unul din cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.
Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: ” Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit.”
Michael Jordan a devenit o legendă a baschetului american. Este considerat cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile și este văzut ca persoana cheie care a ajutat la popularizarea baschetului profesionist american (NBA).
Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.
Astăzi este recunoscut ca o figură emblematică în lumea medicală, fiind recunoscut ca părintele psihanalizei.
Charles Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: „Nu-ţi pasă de nimic în afară de prins câini şi şobolani.” În biografia lui, Darwin a scris: „Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă.”
Charles Darwin a devenit renumit pentru teoria sa evoluționistă exprimată în cartea Originea Speciilor.
Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că „e prea prost ca să înveţe ceva”. A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: „Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi.”
Dacă n-ar fi fost Edison poate și astăzi am fi citit la lumina lumânărilor și poate n-am fi avut computere sau cinematografie. Thomas Alva Edison a rămas celebru pentru inventarea becului, dar de-a lungul vieții a avut și alte contribuții majore la dezvoltarea lumii moderne, așa cum o știm astăzi – el a inventat fonograful și prima cameră foto pentru imagini în mișcare, tot lui i se datorează ideea de producție de masă.
Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască Disney Land-ul. De altfel, propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.
De-a lungul vieții Walt Disney a fost recompensat cu 7 premii Emy, 22 de premii Oscar, iar pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame există 2 stele dedicate lui. Disney Academy este considerată cea mai bună universitate corporativă din lume în industria de entertainment.
Un expert spunea despre Vince Lombardi că: „Posedă cunoştinţe despre fotbal minime şi o totală lipsă de motivaţie.”
Astăzi Vince Lombardi este considerat cel mai bun antrenor din toate timpurile în fotbalul american. În semn de omagiu, cel mai important trofeu al NFL (National Football League) – SuperBowl îi poartă numele. Discursurile sale motivaționale sunt celebre în toată lumea.
Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens.
Sir Charles Spencer „Charlie” Chaplin este considerat astăzi una din cele mai importante personalități din industria cinematografică. Personajul interpretat de el, Vagabondul, a devenit o imagine iconică pentru perioada filmului mut.
Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.
Enrico Caruso este considerat cel mai mare tenor din toate timpurile, vocea sa de aur încântând spectatorii pe cele mai faimoase scene de operă din lume.
Winston Churchill a rămas repetent când era în clasa a 5-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim ministru. El a scris mai târziu: „Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up.”
bun de tot articolul ? bravo Radu si…jos palaria pentru toata documentatia bine rezumata ?
[…] Sursă: https://www.stelianmuscalu.ro/nu-te-da-niciodata-batut/?fbclid=IwAR0CNoGfmEJ_qvLhwPZ3zuoznCefbPZJyLN… […]