Auto-moto

Noul Megane, un pic mai bine de la Renault

Stelian Muscalu

Mă uit la toate lansările din ultima perioadă şi ajung la concluzia că deşi piaţa se globalizează maşinile arată din ce în ce mai bine. Este şi cazul Renault Megane. Francezii au lansat la Salonul Auto de la Paris, noul Megane, iar acum i-a venit rândul să ajungă şi în România.

La noi putem spune deja că este un model legendar. Cred că fiecare român are măcar un prieten care are sau a avut un Megane. Şi tata are un Megane :-). Este vorba mai ales despre modelele second. Cât despre cele noi, francezii au vândut câteva zeci de mii aici la noi.

La noua generație văd un desig dinamic dar şi o notă elegantă.

Având la baza platforma modulară CMF C / D, varianta sedan a fost gândită, proiectată și dezvoltată în paralel cu versiunea hatch, lansată la începutul anului 2016. Interiorul pare unul generos, confortabil pentru toți pasagerii, iar portbagajul oferă un volum bunişor de până la 550 dm3.

Noul MEGANE Sedan este mult mai mult decât o versiune cu patru uși a modelului, acesta se distinge de concurenții săi prin proporțiile sale și design-ul ce se apropie de silueta unui coupé.

Ca performanță unică în segmentul berlinelor compacte, Noul MEGANE Sedan oferă o trapă din sticlă panoramică, ce permite pătrunderea luminii naturale în habitaclu atât către pasagerii din față, cât și către cei din spate. Văzut din exterior, acoperișul panoramic creează o legătură între parbriz și fereastra din spate.

Pe versiunile superioare, Noul MEGANE Sedan dispune de blocuri optice dotate cu tehnologie LED Pure Vision, ce comută automat între funcția de autostradă / oraș și lumini de zi 3D cu tehnologia Edge Light.

Versiunea sedan propune este echipată cu sistemul multimedia R-LINK 2, un adevărat centru de comandă cu un touchscreen de 8,7 inch. Unic în segment, ecranul oferă un confort similar utilizării unui smartphone sau a unei tablete. Tehnologia inclusă in sistemul Multi-Sense permite personalizarea comportamentului mașinii, cu ajutorul a patru moduri pre-programate: Neutru, Sport, Confort, Eco și un mod „Perso” care poate fi setat de către șofer. Fiecare mod, accesibil din sistemul multimedia R-LINK 2 sau direct de pe consola centrală, gestionează răspunsul motorului, schimbarea de viteze a cutiei EDC, opțiunile de confort ale habitaclului, ambianța luminoasă și variația efortului volanului. Pachetul cu sisteme de asistență la condus, este completat de un sistem de tip „head-up display”.

Noul MEGANE Sedan oferă în funcție de versiunea de echipare deschiderea hands-free a portbagajului, prin detectarea mișcării piciorului sub bara de protecție spate, climatizarea automată și volanul încălzit.

Cei care își doresc să testeze Noul MEGANE Sedan sunt așteptați la evenimentul de lansare, în rețeaua autorizată Renault, în perioada 14-16 octombrie 2016.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.