Business

Nesimțitul poporului

Radu Rosulescu

Sunt plin de năduf. De ce? Pentru că l-am văzut aseară, la televizor, pe nesimțitul poporului.

Despre Victor Ciorbea e vorba. Care oficial ocupă înalta demnitate de Avocat al POPORULUI. Nici nu mai țineam minte că există instituția asta, nici nu mai știam cine e Avocatul POPORULUI. Pentru că până acum s-a distins printr-o inactivitate totală. Singurul moment în care s-a făcut remarcat Avocatul POPORULUI a fost la alegerile prezidențiale din 2014. Și prin ce s-a făcut remarcat? Prin faptul că n-a vrut să ia niciun fel de atitudine împotriva bătăii de joc care s-a întâmplat cu votul din diaspora. În rest nimic, nimic, nimic. A tocat banii POPORULUI fără să facă nimic.

Până ieri seara când, domnul Ciorbea, îngălat cum îl știm, a făcut o conferință de presă în care se arăta foarte îngrijorat de starea de sănătate a șpăgarului Sorin Oprescu.

Măi, îți vine să crezi așa ceva?

Întâi de toate, îmi amintesc foarte bine ce a declarat avocatul șpăgarului în ziua în care l-au arestat. Cum că Sorin Oprescu, deși suferă de tot felul de boli, nu va încerca să scape de arest pe motive medicale. Adică, vezi domnule, șpăgarul e de fapt un om demn, un om cu onoare.
Aiurea. Ce onoare, ce demnitate? Sorin Oprescu este exact cum a fost din totdeauna. Un ipocrit și un șmenar. Ce? E prima dată când una zice și alta face? E prima dată când plânge la comandă și se jură pe tot ce are el mai sfânt? Tocmai asta e, că n-are nimic sfânt. N-au trecut nici 2 săptămâni și a început circoteca. Ba îl doare inima, ba îl doare ficatul, ba îl dor plămânii… Păi până acum 2 săptămâni singurul loc unde îl durea era în fund. Îl durea în fund de noi, de cetățeni. I s-o fi agravat așa de tare durerea în fund încât nu mai poate să stea pe scaun? În orice caz, se pare că nu mai poate să stea la zdup. Bineînțeles că nu poate. Păi șpăgarul e învățat cu luxul.

Dar să-l lăsăm pe șpăgar, că stă bine unde stă.

Să ne întoarcem la Victor Ciorbea. Nu îmi stă în fire să folosesc cuvinte jignitoare, dar parcă toate cuvintele urâte la un loc nu pot exprima frustrarea pe care o simt. Îți poți imagina că individul ăsta a fost primarul Bucureștiului și primul-ministru al României? Și după ce a făcut țara asta praf, după ce și-a bătut joc de toate speranțele noastre, în loc să se ducă într-o văgăună și să nu mai auzim niciodată de el, tot după ciolan trage. Mai ții minte cum a apărut Victor Ciorbea în viața publică? A dat din coate și s-a făcut lider de sindicat. Și pe urmă a sărit în barca politicii, fără niciun pic de rușine. Normal, ce a fost singurul care a făcut asta? Deși este de o incompetență rar întâlnită s-a cocoțat în cele mai înalte funcții. Când a rămas fără partid, PNȚ-CD, partidul pe care l-a condus și l-a distrus, a început să se căciulească pe la alții după o funcție. Și l-a găsit pe Ponta, care și-a făcut o filozofie politică din a da pomeni în stânga și în dreapta. Și uite așa a ajuns Victor Ciorbea în funcția de Avocat al POPORULUI.

Și uite acum ce face domnul Avocat al POPORULUI.

Este foarte îngrijorat de starea de sănătate a șpăgarului Sorin Oprescu. Și când l-a găsit îngrijorarea? Într-o vineri seara când oamenii se întorc de la serviciu, unii se duc la cumpărături, unii se pregătesc de weekend, când în general oamenii nu sunt foarte atenți la ce se întâmplă în politică. Adică a vrut să facă lucrurile cât mai la fereală, cât mai puțin vizibil pentru public. Știi, dacă zici ceva te mai și prostește în față. O să spună că nu e nimic ascuns ci dimpotrivă a făcut și conferință de presă tocmai pentru că e un om ce dă dovadă de deschidere și transparență, blah blah, blah blah… De fapt dă dovadă încă o dată de un comportament discutabil în niciun caz un comportament de înalt demnitar al statului.

De câte ori s-a arătat îngrijorat Avocatul POPORULUI de soarta ta? Dar de soarta a mii și mii de morți prin spitale pentru că niște hoți ordinari au furat banii de medicamente? Dar de soarta a mii și mii de medici care au început să plece în lumea mare alungați de sărăcie? Dar de soarta a mii și mii de morți în accidente de mașină pentru că niște hoți ordinari au furat banii de șosele? Dar de soarta a mii și mii de copii cărora li se refuză o soartă mai bună pentru că niște hoți ordinari fac tot felul de șpăgi cu manuale și cu licențe de calculator? Dar de soarta a mii și mii de profesori care au lefuri de bătaie de joc? Dar de soarta a milioane de pensionari care trăiesc în mizerie deși au muncit o viață întreagă? Dar de soarta noastră, a tuturor românilor, care suntem nevoiți să trăim într-o țară subdezvoltată din cauza unor hoți ca Oprescu și incompetenți ca Ciorbea?

Te întreb încă o dată – Ție îți vine să crezi?
Cât de nesimțiți sunt oamenii ăștia?

30 comentarii

 • de la țigările pe care i le cumpăra seniorului Coposu la Ponta, Dragnea și Oprescu. e o vorbă, în Ardeal: MIE-MI PLACE OMUL -OM ȘI PORCUL – FRIPT.
  ceea ce a făcut (șantajat?) se numește abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

 • Da, chiar ca nu are limite.

  Am vazut ca demersul Nesimtitului Poporului a fost incununat de succes.
  Astazi Oprescu a fost scos din puscarie si transferat intr-o rezerva la Spitalul Municipal.
  Motivul?
  Suspiciune de posibile probleme coronariene… Suspiciune induce niste dubii, iar posibile induce de asemenea dubii – altfel spus este foarte posibil ca totul sa fie o mare ”vrajeala”

  Daca nu-l prindeau cu spaga in buzunar, domn primar n-avea nicio treaba cu inima. Sarea intr-un picior. La anul ar fi candidat din nou pentru un nou mandat. Pai nene, daca s-ar fi stiut bolnav (adica e medic, nu? are macar cunostinte minime in domeniu) de ce nu a stat acasa, de ce i-a trebuit primarie, de ce mai vroia sa candideze din nou?

 • asa ca element de culoare: "la salariul lui Ciorbea de aproximativ 1.500 de euro se va adăuga suma de 19.055 lei brut (13.365 lei net). Majorarea va fi aplicată începând cu luna august. " sursa RL (articol din iulie)

 • traim o situatie foarte ciudata, tocmai in functiile care ar trebui sa puna punctul pe "i" in aplicarea legii, sunt pusi indivizi cu personalitate indoielnica, in felul acesta se intareste vorba potrivit careia in democratie oricine poate sa ajunga ce-si doreste, iar in functii cheie, un om fara demnitate, poate sa ajunga demnitar…
  Sa spunem ca vrem sa scapam de toti coruptii si netrebnicii, cui ar trebui sa ne adresam? ministrului justitiei? var prin alianta cu primul ministru? ministrului de interne? al carui doctorat este acuzat de plagiat? poate primului ministru, care deja are procese pe rol? cum putem iesi din situatia urata in care ne aflam?
  Si inca o ciudatenie, daca vrei sa te lansezi in politica, intai trebuie sa fii lider de sindicat, pe acel post se face scoala de hoti, sa luam exemplu, Ciorbea, Mitrea, si desigur Rovana (Plumb)

 • Nu se sesizeaza nimeni de incompatebilitate si de tragere la raspundere………Numai in Romania nu raspunde nici un politician ptr propiile greseli…????

 • mai adaug si eu ceva, asa doar ca sa vedem latura 'umana' a personajului: acum vreo 6 luni imi spune menajera mea: 'sa stii ca fac curat la ciorbea, a divortat si s-a mutat in chirie la doamna Z (unde facea ea menaj) cu amanta, o blonda f inalta si draguta.' 3 luni mai tarziu, imi spune: 'stii, ti-am zis ca s-a mutat ciorbea in apart dnei Z. ei, a plecat dupa 3 luni fara sa anunte pe nimeni, n-a platit nicio chirie si niciun consum… qed

 • TOV CIORBEA FOST LIDER DE SINDICAT CA DE ALFEL SI MIRON MITREA , ROVANA,SI MAI SINT DESTUI SEFI AI SINDICATULUI CARE S-AU LASAT CUMPARATI CU FUNCTII POLITICE NU CA AR EXCELA INTRU-N DOMENIU CU MAI DEGRABA NISTE ”LATRAI” IN SPATE CU O MULTIME DE MEMBRII CARE I-AU SUSTINUT ,IAR BIETII OAMENI AU FOST PACALITI DE ASEMENEA LEPRECARE IN LOC SA-I FACA DATORIA FATA DECEI PE CARE-I NM”REPREZENTAU” S-AU DAT CU HOTII

 • De ce va plingeti ? Nu voi ati votat CDR si pe Emil cu ai lui 8000 de specialisti ? Ciorbea e produsul CDT si Emil. Ciorbea e unul dintre specialisti.

 • Ba mi se pare ca a mai grohait ceva în urma ce ceva timp și despre felix… Oricum termenul de nesimțit este un alint pentru el și din păcate nu numai.

 • NESIMTIT A FOST DIN TOT DEAUNA.
  DACA I-L DOARE ASA DE MULT DE OPRESCU SA MEARGA IN LOCUL LUI,CA NU PIERDE NIMENI NIMIC

 • Toti sunt la fel! Incompetenta,fuga continua dupa furt cit timp mai sunt la cirma cu mina pe banul public,tendinta de a lua ciolanul inaintea altuia , cirdasia de a se alia si acoperii la furt a dus tara si poporul la ruina.Eu nu mai pot suporta nimic de cind am votat max.300 parlamentari si platim in continuare 6oo, nu mai pot sa ascult cum nimeni nu face nimic si a disparut flota tarii.Eram a doua ca marime din Europa.Nu are rost sa numesc pe cineva,dar furtul s+a generaliyat devreme ce udrea spune ca’ doar nu stiti ca asa se face?! O tara cu un potential enorm am ajuns de vinzare si de risul lumii.Halal conducatori!! Ma doare ca nu stiu cind se va mai gasi un patriot care sa tina la sufletul celor multi…

 • Bune „etichete” pentru cei doi!
  Foarte bune chiar, nici că se puteau găsi unele mai potrivite!
  DA, nu avocatul poporului, chiar „NESIMȚITUL POPORULUI” e Victor CIORBEA!!!
  Și, DA, de asemenea, lui Sorin Oprescu i se cuvine perfect să-i zicem „ipocrit și șmenar”…

  Pentru fiecare dintre ei, mai adaug și eu „tare neobrăzat”!

 • Buna ziua ,
  Pe latura care ati invocat-o dumneavoastra nu pot spune cat de adevarat sau nu sunt cele scrise si nici nu sunt aici pentru a analiza sau a critica ceva!
  Va pot spune ca Institutia Avocatul Poporului se imiplica activ in domeniul social. In prezent exista proiecte active in colaborare cu ong-uri din domeniu.

 • A distrus PNTCD , a distrus ideea de national-taranism iar acum distruge si institutia avocatului poporului. Cel care o sa ii urmeze o sa aiba mult de muncit ca sa restabilesca increderea oamenilor in Avocatul Poporului .

 • Cine se implica activ in domeniul social ????
  Unde e dreptul la viata ???sunt oameni care mor din cauza sistemului asta mizerabil.Exista citostatic Lapatinib aprobat de guvernul trecut ,de ministerul sanatatii si nu il dau casa de ajutor de sanatate.Desi este un citostatic slab ca pentru lumea a lll a .Exista si TDM_1 dar noi nu putem beneficia,decat tarile dezvoltate.Am sora de 31 de ani cu metastaza si nu intereseaza pe nimeni .In ce tara traim ???

 • ok, hai sa incerc pe un ton civilizat:
  Avocatul poporului nu e platit sa se intereseze INDIVIDUAL de problemele legale ale fiecarui cetatean. In ce fel ar putea sa se ocupe un avocat, de orice fel, de soarta medicilor din spitale, e un mister absolut…
  In Schimb, ceea ce trebuie sa faca el, e sa se ocupe de problemele LEGALE care privesc POPORUL. De aia, oprescu fiind omul cu peste UN MILION DE VOTURI de la POPOR, e absout necesar ca Ciorbea sa se preocuope de omul pe care un million de romani l-au mandatat ca reprezentant al intereselor lor.
  Mai grav mi se pare ca tu ignore mormanul de cadaver de la relvolutie care s-a sacrificat pentru un ideal: DEMOCRATIA. Asta inseamna ca un om e considerat nevinovat pana cand un judecator il declara vinovat. Procurorii nostri care il acuza pe el (mai putin conteaza ce cred eu sau tu despre vinovatia lui) au un si-asa un palmares inspaimantator de bagat oameni nevinovati la puscarie si noi platim oalele sparte de ei la CEDO. Deci ce zic procurorii e egal cu ZERO BARAT, pana nu ii aproba un judecator.
  Deocamdata Oprescu e banuit ca a furat si garantat a luat peste un million de voturi.
  MILIONUL ALA DE VOTURI SUNT PROBLEMA DE CARE TREBUIE SA SE INTERESEZE CIORBEA!!

 • Atentie totusi. Ciorbea s-a sesizat in legatura cu penalii din psd si restul, mai ales aia care au fost propusi ca ministrii. Asta deranjeaza, deranjeaza atat de tare incat incepeti sa scrieti aberatii ca sa deviati atentia si sa discreditati un Don Quijote.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.