Uncategorized

Mega Image în fiecare … curte

Stelian Muscalu

Mega Image nu moare, Mega Image nu se predă. Chiar dacă a existat o preluare la mijloc, chiar de către un grup olandez care nu prea înghitze piaţa din România, expanisiunea belgiano-olandeză acum, continuă. Cum în Bucureşti nu prea mai este loc, fiindcă există deja la fiecare parter de bloc un astfel de magazin, Mega pleacă în provincie.
Ciudată mişcare şi-ar spune unii după ce în urmă cu vreo două săptămâni anunţase că se retrage din provincie, mai exact din Piteşti unde nu a reuşit să facă mare brânză.
Dar cum ploieştiul nu-i ca Piteştiul Mega şi-a propus să bată şi alte oraşe pe modelul celor de la Profi care s-au extins în ţară la fel de agresiv cum a făcut-o Mega în Bucureşti.
Mega Image nu are în acest moment magazine, nici în Banat, nici în Oltenia şi nici în Moldova. Cele peste 400 de magazine Mega Image au fost deschise în marea lor majoritate în Bucureşti şi Ilfov.
De această dată, conform colegilor de la ZF, extinderea nu se va mai face pas cu pas ci se urmăreşte preluarea unor lanţuri din provincie urmate de rebrandingul acestora. Prin preluarea unor magazine deja existente în afara Bucureştiului, Mega Image va reduce riscul pierderilor. Calculele indică o creştere a numărului de magazine cu peste 20% în perioada următoare, ceea ce ar însemna vreo 500 de unităţi per total.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.