Mai invatam si noi ceva?

Stelian Muscalu

Un interviu cu un om care e dispus să pună degetul pe rana sistemului de învățământ românesc. Și nu numai atât. Vine și cu soluții viabile și pragmatice.

De astfel de oameni avem nevoie. Oameni care știu despre ce este vorba, oameni cu pasiune pentru ceea ce fac, oameni cu viziune și cu dorința de a schimba lucrurile.

Astfel de oameni merită aplaudați și susținuți și mesajul lor TREBUIE răspândit. Dacă vrem să schimbăm ceva în țara asta, de astfel de oameni avem nevoie.

Cine e Marian Staș?

A absolvit Academia Tehnică Militară, deţine o licenţă în matematică şi a absolvit un program de masterat în administraţie publică la prestigioasa Universitate Harvard (SUA), specializându-se în analiză, dezvoltare organizaţională şi lidership.

În prezent, predă la Universitatea Bucureşti un curs de consultanţă de proces, coaching şi mentorat şi coordonează programul educaţional „Liderii Mileniului 3”.

De 12 ani, profesorul Marian Staș predă şi la Universitatea Harvard în fiecare vară, timp de o lună şi jumătate, un curs de matematici aplicate în politici publice.

Marian Staş a lansat cartea „România pe bune începe cu şcoala pe bune”, în care vorbeşte despre carenţele actualului sistem educaţional românesc şi soluţiile pentru modernizarea acestuia.

2 comentarii

  • O fi pe principiul – profesorul invata din mers, pe masura ce invata si elevii.

    Clar, de vina sunt elevii.

    Lasand gluma la o parte. Cred ca in invatamant ar putea fi angajati multi studenti. Ar fi profitabil pentru toata lumea. Studentii au nevoie de experienta practica si de ceva de pus in CV si se multumesc si cu bani mai putini. Scoala ar castiga si ea pentru ca ar completa locurile cu oameni competenti.
    Problema e ca sunt bariere artificiale. Nu poti sa te duci sa te angajezi pur si simplu. Nuuu. E nevoie de studii pedagogice, de nu stiu ce diplome. Rezultatul e ala din filmuletul de mai sus.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.