Business

M-am săturat de parlamentarii care cer toată ziua ceva. Interesul național nu se negociază!

Stelian Muscalu
Astăzi l-am auzit la tv pe Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților. Era extrem de intrigat că președintele Iohannis a repsins un proiect de lege care le permitea aleșilor să primească niște bani pentru transport. Instantaneu am simțit cum îmi crește tensiunea. Știți de ce? De invidie! Păi mie firma nu-mi plătește transportul și nici nu-mi pune mașină la dispoziție. Oare ar trebui să cer?
Păi cu ce este mai presus parlamentarul român de angajatul român oricare ar fi el?
Imediat mi-am adus aminte că indivizii ăștia mai primesc vreo 4000 de lei pentru chirie. Așadar aproape 1000 de euro. Știți cât este chiria unui apartament modern de două camere lângă Palatul Parlamentului? 300-350 de euro/lună. 
 
Toată această instituție numită Parlamentul României s-a transformat într-o mașină de tocat bani. Parlamentarii au uitat de interesul național în favoarea celui personal. Își votează privilegii pe bandă rulantă. 
 
Și vă întreb din nou cu ce sunt ei mai buni ca mine sau ca tine?
Au un salariu de 4000 de lei. Plus milioane de sporuri. De fiecare dată ne este pusă aceiași bandă – cum pot să trăiască, bieții de ei, cu 4000 de lei?
Păi oameni buni nu v-a trimis nimeni cu forța acolo. Dacă nu vă convine de ce nu vă duceți în mediu privat. Acolo puteți câștiga de 2-3 ori mai mult. Dar aveți grijă, acolo este o problemă, trebuie să aveți competențe. Pe înțelesul vostru trebuie să știți să faceți ceva. Ori dacă-mi amintesc de deputatul auto, pentru cei care l-au uitat aveți aici o reîmprospătare a memoriei, care nu făcea nici măcar acordul între subiect și predicat, o să aveți o problemă. Odată plecți din Parlament, o parte dintre voi, s-ar putea, ca pe baza competențelor, salariu să scadă dramatic, asta în cazul în care se hazardează cineva să vă angajeze.
Mulți dintre voi, cei care consumați inutil oxigenul din Casa care nu mai este a Poporului, nu ați reușit să înțelegeți că acolo trebuie să ne reprezentați pe noi, prostimea – ăia care nu avem nici mașină de serviciu și nici bani decontați pentru transport. 
 
Voi nu sunteți acolo ca să vă faceți ceafa groasă, și nici ca să aveți mașină la scară ca să vadă vecinii că v-ați ajuns și nici pentru pensiile speciale, pentru că nu sunteți deloc speciali. Sunteți niște angajați care ați dezamăgit de prea multe ori. Și trebuie să treacă ani mulți de mers cu metroul, de stat 3-4 într-un apartament, și de muncit pe brânci ca să vă schimbați imaginea de trântori ai societății. 
 
Încetați să mai născociți tot felul de privilegii, încetați să vă mai credeți deasupra tuturor. Sunteți în Parlament ca să reprezentați intersul național și asta nu se negociază. Dacă nu vă convine sunteți liberi să plecați.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.