Business

Îmi pare rău pentru el

Stelian Muscalu

Măh, și am zis că nu mă mai interesează politica, că nu vreau să mai scriu nimic despre politică. De ce? Pentru că mi-a ajuns până peste urechi. Nici să înjur vreun politician nu mai am chef, deși mulți ar merita-o cu vârf și îndesat.

Și atunci ce m-a determinat să scriu?

Păi uite, arestarea lui Sorin Oprescu. Dar nu arestarea în sine ci părerile de rău.

Nu, să nu crezi că mie îmi pare rău că l-au arestat. Ba din contră, îmi pare foarte bine. Îmi pare foarte bine ori de câte ori mai este arestat câte un corupt.

În schimb i-am auzit pe alții că au păreri de rău. De exemplu Liviu Dragnea, președintele PSD. Cică lui îi pare rău pentru ce a pățit Sorin. Și a zis-o așa, cu un ton înecat, aproape că te și așteptai să verse o lacrimă.

Păi cum așa domnule? Ce a pățit Sorin? I-a murit pisica? A alunecat în baie și și-a rupt un picior? A făcut guturai? A dat cineva cu mașina peste el? Dacă s-ar fi întâmplat vreun accident aș fi înțeles părerile de rău. Dar așa?

Păi Sorin Oprescu a pățit ce merita. Adică a fost arestat pentru lăcomie și corupție.
L-a pus cineva să fure? Nu.
Oare nu era conștient că furtul este o infracțiune? Oare nu era conștient că a fura nu este moral? Ooo, ba da. Cu o ipocrizie incredibilă domnul Oprescu mai ținea și lecții de moralitate la televizor și îi înfiera pe alții care fură..
Oare Sorin Oprescu avea păreri de rău când fura ca nesimțitul din banii cetățenilor? S-o fi gândit el, marele medic, marele iubitor de oameni, că și din cauza furturilor lui mor bolnavii prin spitale pentru că nu au medicamente, suferă copii de frig prin școli, se întâmplă accidente de mașină din cauza străzilor proaste?  Ca idee, știi cam ce buget a avut pe mână Sorin Oprescu? Aproape 9 miliarde de euro în 7 ani de zile. Păi ți se pare că s-a construit de 9 miliarde în București? S-au făcut un stadion și câteva pasaje. Atât.

Și atunci de unde părerile de rău?
Păi probabil că politicienii nu văd lucrurile la fel cum le văd eu. Probabil pentru domnul Dragnea ceea ce s-a întâmplat cu Oprescu chiar e un accident. Adică normalitatea ar fi fost să fure și să tot fure și să nu-l prindă nimeni. Dar a avut ghinion că a fost prins în timp ce fura.

Și știi ce? De la unul ca Dragnea nici nu mă așteptam la altceva. De la politicieni în general nu mă aștept la altceva.

Dar m-am umplut de năduf când am auzit păreri de rău și din partea oamenilor simpli și onești. Cică săracul Oprescu, uite ce a pățit. Care sărac măi? Tu de abia te ajungi de la o leafă la alta, de la o pensie la alta și îl sărăcești pe Oprescu? Păi ăsta te îngroapă în bani. Că el nici ca medic n-a trăit doar din salariu, iar din timpul în care a fost manager de spital sunt foarte multe zvonuri despre ce matrapazlâcuri făcea.

Nu pot să înțeleg cum se pot lăsa așa de ușor manipulați oamenii. Cum de pot să empatizeze cu politicienii care au fost dovediți ca fiind corupți. Au fost cazuri în care politicienii erau la închisoare, dar prostimea tot pe ei i-a votat.
Cum de nu se trezesc oamenii? Cum de nu văd că ei o duc prost tocmai din cauza hoților ăstora cocoțați în funcții publice?

3 comentarii

 • Exista chiar o gluma legata de pasajul da la Big Berceni, care evident este in intarziere si la fel de evident riscam sa pierdem finantarea europeana daca nu s etermina pana la finele anului. Gluma despre care vorbim spune ca Oprescu daca se incordeaza putin poate s aplateasca el diferenta de bani. Acum din pacate realizez ca nu este chiar o gluma

 • Oamenii la un moment dat nici nu vor sa auda ce nu le place…
  Era un mos care il sustinea pe Basescu la intrarea intr-un cabinet medical…
  Il sustinea predicand cu voce tare (de zicea ca vorbea de Dumnezeu) desi pe nimeni nu interesa…
  I-am dat doua-trei exemple pentru care nu il mai respectam pe nenea presedinte si totusi dupa 2-3 secunde in care realiza ca nu mai e in regula sa continue a spus ca nu se poate asa ceva si a tinut-o pe a lui… nu a tacut din gura sau sa isi zica ca o sa verifice daca ce am zis e adevarat… a continuat tirada lui…

  Si genul asta de oameni au drept de vot…

 • Din pacate asa e.

  La noi politica nu se face cu doctrine, cu programe, cu proiecte, cu realizari.
  La noi politica inseamna prosteala. Ca deh, de prosti nu ducem lipsa. Si votul lor e la fel de bun cu al nostru, al celor care mai si gandim un pic

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.