Business Lifestyle

Hai sa ajutăm, pentru că putem

Stelian Muscalu

Am scris acum ceva timp despre o iniţiativă denumită SalvaSat care viza salvarea unui sat din România. Proiectul a avut succes. De aceea mă gândesc că putem să continuăm să facem paşi în această direcţie. Noi să ne ajutăm pe noi. Pentru că putem.

Imediat după ce am scris acel articol am primit următorul text, pe care am să-l redau cu ghilimele tocmai pentru a păstra autenticitatea lui:

M-a făcut să scriu aceste rânduri emisiunea şi dorinţa ta de a promova SalvaSat şi oameni care aleg altă cale să trăiască frumos. Sunt bucureştean get-beget şi am ales cu nişte ani în urmă să îmi vând casa şi să mă alătur părinţilor mutaţi după pensionare undeva într-un sătuc în judeţul Dâmboviţa. Am muncit mult ca să ne facem o casă cu tot confortul zilelor de azi. Însă motivul pentru care îţi scriu e altul.

În Mai anul trecut m-am mutat in acest loc definitiv cu dorinţa să fac ceea ce am făcut toată viaţa – să lucrez lemnul. Poţi vedea mai multe detalii pe pagina de facebook ca să înţelegi despre ce este vorba https://www.facebook.com/MarRo.Design/

Încerc de atunci să pun pe picioare un proiect, special îmi place mie să cred, şi nu prea mai ştiu ce să fac. M-am epuizat în căutarea unor solutii pe care nu le mai găsesc. Am venit, fix ca în reportajul tău cu satul românesc, să schimb acest loc, să ofer locuri de muncă unor tineri care sunt inzestraţi dar care nu au posibilităţi. Munca mea se bazează mult pe net, pe conexiunile din afara, pe nişte creaţii care nu s-au mai făcut în lume – pe un alt concept. E vorba de lucrări făcute cu ardere laser în lemn (poţi vedea pe pagina de FB) şi CNC router. În mare am atelierul dotat cu scule de mâna. Banii nu am pentru aparate moderne. 

Acum am reusit să dau de cineva să-mi facă un proiect european (dar e a 3-a încercare ), nu prea mai incredere. E o intreagă mafie în zona asta. Habar nu am ce să mai fac şi am obosit să merg mai departe. 

Consider ca am talent şi e păcat că se iroseşte. Motivele… le-am enumerat deja. Sunt 2 plecări . Cel mai simplu, pas cu pas, am nevoie pentru început de-o sumă între 4000-5000 euro pentru completarea unor mici scule şi pentru materiale . Partea bună este că piaţa este asigurată. Inscripiţionările laser le pot face cu cei cu care am lucrat dar pe viitorul nu prea îndepărtat proiectul european trebuie să se facă. Am aici tot,  spaţiu, câţiva tineri dornici de muncă, în pofida a ceea ce se vehiculează.
Din pacate în România, toţi sunt reticenţi când vrei să faci ceva. Marea mea problemă este că în momentul acesta nu am serviciu şi asta face ca nimeni să nu-mi acorde nici un leu.
Rugămintea mea , urmăreşte pagina, probează ce am şi poate cineva mă poate ajuta într-un fel, poate cineva cunoaşte o persoana care ar fi dispusă să se asocieze acestui proiect, mai ales ca nici nu e o sumă mare. E păcat să se aleagă parful de aceasta idee.


Multumesc tare mult doar si daca ai citit acest mesaj.”

Eu personal rămân mut în faţa unui mesaj de acest gen. Sunt în acest moment prins cu foarte multe proiecte, şi-mi este imposibil să-mi iau noi angajamente. Dar voi? Daca nu voi… poate prietenii voştri. Puterea stă exact în reţeaua de prieteni pe care o avem fiecare dintre noi. 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.