Business

Guvernul Tudose ne minte. Din nou. Rectificarea bugetară nu este pozitivă!

Stelian Muscalu

NU am să scriu mult, dar am să fiu concis. Guvernul Tudose minte! Probabil că Tudose şi Mişa mizează pe slaba cunoaştere a termenilor economici în rândul maselor.

Rectificarea făcută de guvernul Tudose este NEGATIVĂ. Deşi toţi urlă că avem o rectificare pozitivă în realitate lucrurile nu sunt aşa.

Rectificarea pozitivă apare atunci când prognozezi un anumit cuantum al încasărilor iar realitatea îţi arată că ai fost prudent, încasările fiind mult mai mari. Atunci iei acei bani în plus şi îi repartizezi la diferite ministere în funcţie de nevoi. Că-i duci în investiţii sau cheltuieli de funcţionare asta este o altă discuţie.

Însă, în condiţiile în care tu tai de la un minister, tai din sumele alocate investiţiilor, căci asta a spus Tudose că va face, ca să-i dai altui minister ca să-şi plătească salariile, păi aia nu-i niciodată rectificare pozitivă, oricât de mult şi-a dori premierul asta.

Cheltuielile guvernului Tudose sunt în creştere în timp ce veniturile deşi au crescut ele sunt mult sub ţintele asumate la început de an. Prin urmare luam dintr-un buzunar şi băgăm în altul. Partea proastă este că luându-se banii de la investiţii şi direcţionându-i spre salarii ne afundăm şi mai tare în mocirla în care am intrat.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.