Business

Guvernul trial and error

Stelian Muscalu

Asa cum am anticipat si aici pe blog dar si in cadrul emnisiunii Business Club, marea loterie a Finantelor s-a transformat intr-un mare fas.

Aproape 10.000 de bonuri castigatoare, ceea ce inseamna 100 de lei pentru fiecare bon. Cu o sinura exceptie despre care s-a tot vorbit pe la tv, marea majoritate a oamenilor, au un singur bon, adica un castig fabulos de 100 de lei … impozabil.

Este clar ca actiunea Ministerului de Finante ar fi cazut rapid si sigur in derizoriu asa ca azi am fost anuntati ca se schimba regulile jocului in timpul jocului. Pe principiul trial and error.

Acum jos palaria ca in al 12-lea ceas cineva pe la finante si-a dat seama ca totul se transforma in nimic. Problema mea este alta. Daca Ministerul de Finante din Romania era un pionier in acest domeniu, era normal sa avem mai multe variante de actiune pana sa nimerim calea cea buna. Dar cand astfel de practici sunt folosite de ani buni in lumea asta si cu succes in cele mai multe cazuri, nu inteleg de ce a trebuit sa mai dam si noi cu capul in zid. In fond Romania nu trebuia sa inventeze roata, a demonstrat in nenumarate randuri ca nu e in stare, ci trebuia sa o invarta… nici asta nu a reusit din prima. Sa vedem daca ne iese din a doua.

Toate aceste esecuri inseamna timp pierdut. Asa ca as incheia cu o vorba celebra, fiindca tot sunt la moda zicalalele astea, adaptata, si as spune ca problema noastra cea mai mare este ca avem senzatia ca avem timp – Dalai Lama

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.