Business

Gunoiul din Pantelimon – marca PSD

Stelian Muscalu

Daca v-ați gândit chiar și pentru o secundă că planul diabolic al PSD-ului se rezumă doar la legile justiției prin mituirea electoratului cu riscul subminării economiei naționale,ei bine v-ați înșelat. Oamenii lucrează într-un mod malefic la tot ce înseamnă economie și în general mediu privat.

Au încercat să sufoce competitivitatea dintre stat și privat prin mărirea salariilor într-un mod uluitor la stat. Privatul a rămas în picioare. Greu, dar a mers mai departe. Apoi văzând că rezistă i-au dat cu codul fiscal în cap. I-au făcut cucuie, dar privatul s-a împotrivit și a rămas în picioare.

Dacă toate măsurile astea nu au avut efect, vine acum PSD-ul și o spune pe șleau – ce atâta privat, privat… hai marș de aici la locurile voastre! Adică în istorie.

Bun. Ce a vrut sa spună poetul?

M-am trezit la cutia poștală cu documentul pe care-l vedeți în fotografia alăturată. Ca să nu vă obosiți să citiți voi, vă spun eu ce scrie acolo. La “docoment” se spune așa: firma privată care vă ridica până acum gunoiul e PA. Din acest moment EȘTI OBLIGAT să semnezi un contract de salubrizare cu firma ECOVOL, societate cu CAPITAL DE STAT, unde acționar este chici cine…

Sa scriem altfel – ecoVOL, adica Voluntari. Adica primarul Pandele, adica sotul domanei primar Firea. Bingo!

Buuun. Ce mai spune la document – refuzul utilizatorului de a încheia un contract de prestări servicii cu operatorul de salubrizare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 de lei.

Acum eu vă spun drept că nu mă interesează cine-mi ridică gunoiul.Mă interesează însă ce se întâmplă în economie în general. Iar acest mod de a face business cu japca, profitând de poziția indestructibilă, momentan, de acest concept feudal, este unul extrem de distructiv.

Nu am dat numele firmei de salubrizare cu care avem contract pentru că nu despre ea este vorba ci despre acest fenomen extrem de periculos. Încet dar sigur această caracatiță acaparează tot. Au atacat și câștigat justiția, dețin controlul absolut în toate institutțile statului iar in acest moment dau un ultim atac mediului privat. Ce urmeaza ma intreb? Iesirea din UE si inchiderea granitelor?

Intuiesc acum ironia postacilor PSD care vor spune că un contract de salubrizare nu duce la ieșirea din UE. Însă eu nu vorbesc despre un contract ci despre un trend. E clar că viziunea politicienilor aflați acum la putere este diametral opusă celei din țările civilizate.

Mai mult, chiar ieri discutam la Business Club, despre propunerile ministrului de Finanțe, Orlando Teodorovici. Și el spunea că trebuie făcut un sistem special astfel încât firmele de stat să participe și să câstige licitațiile organizate de alte firme de stat. Nu vorbea nimeni de criterii de competență, de oferte competitive… nu! Doar pentru ca ești firmă de stat trebuie sa ai un scaun pus în față.

Direcția pe care am apucat-o, oameni buni, ne ucide încet dar sigur de la o zi la alta. Și nici asta nu mă sperie foarte tare cum o face pasivitatea fiecaruia dintre noi. Și mă întreb: suntem resemnați sau doar nu înțelegem ce ni se întâmplă?

6 comentarii

  • Din pacate multi inteleg, dar si mai multi sunt nepasatori. Efectiv isi lasa viata in voia sortii si asteapta ca altii sa rezolve si sa se zbata pentru binele lor.

  • Neoficial, 45% din populatia tarii nu mai sunt in țară. Sunt tânăr, am 29 de ani și o buna parte din lumea competenta din jurul meu in acest moment au părăsit, se pregătesc să părăsească țara.
    Cred că o bună parte din motiv pentru nepăsarea in masa este exact asta, când devine insuportabil plecam și adio Romania (rămânem cu speranța că se schimba ceva in viitor și atât). Cealaltă buna parte reprezintă evident lipsa acuta de informație și educație, nu trebuie sa fim naivi sa credem că oamenii de clasa de jos (care sunt majoritatea in acest moment) vor de înțelege în timp util totul, nu au nici o șansă și știm asta.
    Concluzia? Cei ce știu, cei ce înțeleg și mai sunt in țară au 2 variante:
    1. sa și sacrifice propria existență pentru combaterea „raului” și redirecționarea sistemului UNITI, CA O SINGURA ENTITATE PUTERNICA (vezi exemplu PSD din tabăra opusă; imaginează ți tu + Moise + Mândruță + Orcan + Marian + Pleșu + USR + Kovesi + Iohannis + etc să fiți uniți și să mergeți înainte puternic în direcția opusă PSD cat inca putem)
    2. Să meargă în direcția Malin Bot, de ultimă răsuflare și detronare forțată a regimului ce infectează și deteriorează întreaga țară
    Timpul ne va spune daca avem spirit de sacrificiu sau nu. Timpul ne va spune daca ne merităm soarta sau nu.
    O zii frumoasa și maxim spor va doresc.

  • Buna ziua, si in sectorul 4 s-a intamplat la fel, cei de la Rebu au fost indepartati ( nu s-a mai prelungit contractul) au urmat mii de concedieri si firma a ramas cu un parc auto cu care nu mai are ce face. In locul firmei mai sus amintite ne-am trezit obligati sa semnam contracte cu ADP-ul care acum presteaza si servicii de salubrizare. PSD Power!

  • În alte zone limitrofe Bucureștiului s-a întamplat de acum vreo 4-5 ani. Inclusiv Distrigaz(Engie acum) a cedat contractele din zonele respective. Firma se numește Covi si are contracte în zona de nord(

  • Pai sa facem ceva zic… OPC-ul sau Consiliul Concurentei nu zic sau/si nu fac nimic? Parca era o piata libera, cu concurenta, parca era democratie in Romania… sau poate ca nu!

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.