Business

Gucci, un restaurant la modă

Stelian Muscalu
China este un miraj pentru marile branduri indiferent de domeniul de activitate. Că vorbim de modă sau autoturisme, produsele de lux sunt cele care au salvat industrii întregi de la dezastru în perioada de criză mondială. Dorința de epatare a chinezului, îmbogățit peste noapte, a alimentat substanțial conturile unor branduri de renume.
Ce te faci când simți o plafonare a ceea ce făceai deja în China? Păi ca să supraviețuiești îți diversifici activitățile și de ce nu intri pe domenii total noi pentru tine. Asta în condițiile în care magazinele clasice ale marilor branduri de lux sunt mai mult goale în ultima perioadă, înregistrându-se o schimbare a tendințelor de consum.
Veniturile globale ale Gucci au scăzut cu două procente în 2013, față de anul precedent, iar anul trecut a continuat scăderea cu 1,8 %.
Este de fapt un trend, vânzările de bunuri de lux au alunecat cu 1 la sută pe continentul asiatic în 2014. Și asta pentru că în calitate de consumatori, bogații chinezii, au făcut cumpărături în străinătate, potrivit unui raport de consultanță al americanilor de la Bain & Company.
Casa de modă Gucci a simțit noile limitări și a decis să-şi deschidă un restaurant la Shanghai. Este primul pentru renumita casă de modă, dacă lucrurile vor merge este posibil să vedem un lanț.
Conform unui site specializat din China cheltuiala medie a celor care trec pragul restaurantului Gucci este de peste 623 de dolari per persoană. Cu toate acestea există liste de așteptare pentru cei care vor să testeze meniul Gucii.

Mesele sunt rezervate cu două săptămâni înainte. În timp ce vizitatorii fără rezervare trebuie să aștepte mai mult de o oră înainte de a putea obține chiar și un loc la bar.

Iniţiativa este un pas înainte pentru Gucci care în acest fel își consolidează prezența pe piața din China.

Întrebarea este dacă Gucci nu s-a trezit prea târziu fiindcă există deja un trend ca reprezentanții unor mari branduri de lux să-și extindă activitățile în zonele de baruri și restaurante .
În acest moment în afară de Polo Ralph Lauren din New York, care și-a deschis porțile la începutul anului, mai există restaurantul celor de la Hermes în Seul de data aceasta, Caffe Armani la Cannes și cafeneua Burberry din Londra.

Cu numele de ‘1921Gucci’, în onoarea anului în care întreprinzătorul italian Guccio Gucci a creat marca, restaurantul funcţionează din iulie în centrul comercial iAPM din metropola orientală. Administrat de italianul Alessandro Sandomenico şi având un spaţiu de 600 de metri pătraţi, localul oferă o experienţă ‘inspirată din Toscana’.
Este totodată şi un răspuns la noua tendinţă a mărcilor de modă care au început să-şi deschidă localuri cu mâncare sau băuturi, care le poartă numele, în oraşe cosmopolite precum Cannes (unde se găseşte Armani Caffé), Seul (unde Hermes a deschis un restaurant) sau New York, unde se află Ralph Lauren Polo Bar.
Trebuie menţionat că deşi ‘1921Gucci’ este primul local al casei de modă care funcţionează exclusiv ca restaurant, sunt servite mâncăruri şi la muzeul pe care firma îl deţine la Florenţa, oraşul unde s-a născut renumita marcă italiană.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.