Tehnologie

Google, incubator de afaceri

Florin Popovici

O companie cum este Google trebuie să fie atentă la cele mai mici detalii ca să poată să supravieţuiască. Americanii trebuie să se reinventeze periodic. Iar dacă nu o pot face ei o vor face angajaţii lor – pentru că Google le va da posibilitatea asta.

În ultimii ani Google a tot pierdut oameni importanți din structura sa. Acest lucru este cauzat de faptul ca aceştia au preferat să își dezvolte propriile idei de afaceri, renunțând la a mai lucra pentru o mare companiei. Astfel, Google Inc a venit cu o soluție, o măsură care să impiedice pe viitor plecarea specialiștilor săi.

Google are în plan lansarea unui program denumit Area 120, sau propriul incubator de start-up-uri, pentru ca angajații cu spirit antreprenorial să se poată dedica full-time propriilor idei de afaceri, astfel, având posibilitatea de a rămâne în cadrul companiei. Pentru cei mai puțin familiarizați cu regulamentul intern al companiei, Google le permite de ani buni propriilor angajați să-și dedice 20% din timpul de lucru propriilor idei.

Marele gigant de căutare online nu a confirmat oficial acest plan, însă, e posibil, ca el sa fie facut public în curând.

Cei din interiorul companiei interesați de dezvoltarea propriilor idei, vor avea posibilitatea de a înainta un plan de afacere în acest sens, pe care compania va trebui să îl aprobe înainte ca angajatului să îi fie permisă munca full-time la propriul proiect.

Programul Area 120, dacă va fi lansat intern de către Google, are scopul de a analiza, tria și menține în cadrul companiei cele mai interesante idei, dar și pentru a nu le crea o posibilă concurență pe anumit segment de piață.

Credeți că un astfel de program va fi privit cu ochi buni de către Googleri?

Asta numesc eu instinct de business. Ce se întâmplă în majoritatea companiilor mari din România atunci când angajatul are idei? Este dat afară. Poate că ar fi momentul să ne uităm spre noul model de business.

Pe Florin îl găsiţi şi pe gadget-talk.ro

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.