Business

Gabriel Oprea, ministrul girofar, ne-a condamnat la neuitare

Stelian Muscalu

Ministrul girofar, Gabriel Oprea, a înscenat incendiul de la club Colectiv ca să-și spele imaginea. Este numai una dintre ideile care circulă pe internet în aceste zile. Nici măcar nu am puterea să mă gândesc la teoria conspirației. Ci pur și simplu, această poveste, îmi arată teama oamenilor că totul se va mușamaliza în cazul motopolițistului Gigină, ucis poate și de pretenția nemeritată a lui Gabriel Oprea de a merge numai în coloană oficială și cu antemergător care să-i deschidă drumul, ucis poate și de indiferența ministrului girofar. 
Pentru că mușamalizarea cazurilor de corupție și abuz în funcție este o practică mai veche a societății românești.

Nu ne dăm seama că de fapt puterea este în mâinile noastre… dacă noi uităm, atunci Oprea poate merge mai departe cu tot cu interesul național. Dacă noi rămânem activi, cu spirit civic, dacă punem presiune pe autorități, lucrurile se pot schimba, la fel și oamenii… din funcții.

Societatea fierbe. Am văzut o comparație a evenimentelor din ultimul timp cu o oală sub presiune. Dacă Oprea este „spălat” oala poate să explodeze. Moartea polițistului Gigină este echivalentă cu ceea ce s-a întâmplat în clubul Colectiv. Avem aceleași cauze: nepăsarea autorităților, îndoirea regulilor, corupția, abuzul. Moartea unui singur om este la fel de gravă ca și moartea a mai multor oameni. 
Nu domnilor, nu putem să uităm, pentru că Gabriel Oprea, ministrul girofar, ne-a condamnat la neuitare. Gabriel Oprea este o pată pe obrazul ministerului de interne, al guvernului și niciun dezastru din lumea asta nu o va putea curăța. Gabriel Oprea trebuie să plece pe ușa din dos a ministerului. Gabriel Oprea a devenit chiar în noaptea de Halloween o fantomă… dar încă n-a aflat.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.