Auto-moto

Ford tot mai sportiv. Fiesta ST200

Stelian Muscalu

Modelul sport compact Ford Fiesta ST este pe punctul de a deveni și mai sportiv.

Salonul auto de la Geneva este primul după relansarea pieţei auto. Se aşteaptă mult de la el iar marii producători par să fie pregătiţi.

Pe lângă acest eveniment Ford va dezveli astăzi, chiar înaintea Salonului Auto de la Geneva un model nou, Ford Fiesta ST200. Noutăţile? Cu 10% mai multă putere și 20% mai mult cuplu. Toate sunt obţinute dintr-o herghelie de 200 CP și 290 Nm de la un motor pe benzină EcoBoost de 1,6 l special calibrat.

Practic vorbim despre cea mai puternică Fiesta produsă vreodată. Fiesta ST200 va accelera de la 0-100 km/h în 6,7 secunde. Producția modelului va începe în iunie, primele livrări către clienți fiind așteptate imediat după această dată.

Tot la Geneva vor fi expuse noul Ford Kuga – care își face debutul european la Salonul Auto – dar și versiunile de stradă și de curse ale „supercar-ului” Ford GT, una lângă alta pentru prima dată în Europa.

La exterior pe lângă culoarea exclusivistă și jantele din aliaj de 17 inch, modelele Fiesta ST200 vor include de asemenea etriere vopsite în roșu și un interior îmbunătățit cu scaune frontale unice, parțial din piele, Charcoal Recaro și cusături argintii contrastante, plăcuțe de protecție iluminate și centuri de siguranță cu detalii argintii.

Motorul EcoBoost de 1,6 l al modelului Fiesta ST200 poate livra un surplus de 15 CP și cuplu de 30 Nm până la 20 secunde. Viteza maximă este de 230 km/h.

Modelul Fiesta ST lansat în 2013, oferea 182 CP și cuplu de 240 Nm de la un motor EcoBoost de 1,6 l și accelerație de la 0-100km în 6,9 secunde. Ford a vândut de atunci 30.000 de modele Fiesta ST în Europa.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.