Auto-moto

Stelian Muscalu

V-am promis că o să vă spun câteva cuvinte despre noul Ford S MAX. O mașina care într-o primă fază nu-mi spunea mare lucru, dar care, după ce am făcut vreo 1000 de km cu ea, m-a cucerit. A fost cred pentru prima dată când am reușit să-mi iau toată familia și ceva în plus, fără să am probleme cu depozitarea bagajelor. Da, spațiul de depozitare este unul dintre punctele forte ale acestei mașini. Poți ajunge la 2000 de l. Dincolo de portbagaj, deși este o mașină destul de mare, se conduce extrem de ușor.

Este pentru prima dată când am văzut cum funcționează farurile astea adaptive, cum lumina ocolește la propriu mașinile care vin din față dar și mașinile care sunt pe același sens de mers. În interior navigaţia raspunde foarte bine. Vorbim de SYNC2 cu display touchscreen de 8 inch, care este interfaţă pentru tehnologia încorporată.

Mașina are mai multe variante de echipare inclusiv varianta 4×4 oferită pe motorizările Diesel 2.0 TDCi 150, cutie manuală şi 2.0 TDCi 180CP, cutie Powershift. Aceasta din urmă fiind varianta pe care eu am testat-o. După 1000 de km parcurși în proporție de 70% extraurban și 30% urban, cu 6 persoane în mașină și portbagajul full, am obținut un consum de 8,7%.

Mai multe detalii aveți în film.

Vizionare plăcută!

 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.